Prijem za najuspešnije učenike Srednjebanatskog okruga

U Baroknoj sali Gradske kuće danas je priređen svečani prijem za najuspešnije učenike, osnovce i srednjoškolce, sa teritorije Srednjebanatskog upravnog okruga, koji su u protekloj školskoj godini osvajali neko od prva tri mesta na školskim republičkim takmičenjima u različitim oblastima i disciplinama. Prijem je organizovala načelnica Okruga Snežana Vučurević, a prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović i načelnik Školske uprave za Banat Milan Bojanić. 
 
 
 
 
Baš kao i prilikom nedavnog prijema sportista, jedna od najlepših baroknih sala u Srbiji bila je tesna da primi sve nagrađene učenike i njihove profesore. Ukupno 104 učenika, iz 16 osnovnih i 7 srednjih škola, sa teritorije Grada Zrenjanina i opština Novi Bečej, Sečanj, Žitište i Nova Crnja našlo se među najboljima u Srbiji, a među njima su uspešni matematičari, fizičari, biolozi, poznavaoci jezika, istoričari, muzičari, sportisti i drugi. 
 
 
 
Načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević istakla je da je uspeh tih učenika sasvim dovoljan razlog da oni svi budu na prijemu i da im se ukaže poštovanje za postignute rezultate.
“Grad Zrenjanin i opštine na teritoriji okruga pomažu rad škola i svakako pomažu i da učenici odlaze na ta takmičenja. Naravno da učenici, kada osvoje neka značajna priznanja i mesta, promovišu prvo sebe, pa onda svoju školu, mesto, opštinu, a i okrug iz kog dolaze. Svi njihovi uspesi zaslužuju da budu promovisani, da bi im dali podstrek za dalji rad, ali i motivisali druge učenike da daju svoj maksimum u školovanju”, rekla je Vučurević.    
 
 
 
Učenicima i njihovim profesorima čestitao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, naglasivši da Grad Zrenjanin stvara ambijent da učenici i studenti, nakon školovanja, imaju mogućnost za zaposlenje i da mogu profesionalno da se ostvare u svom gradu. 
“Svi smo veoma ponosni na vas i na ono što ste vi uradili, i vi učenici, i vaši nastavnici i profesori koji su vas slali na takmičenja. Trudimo se da imamo takav ambijent u kom ćete pohađati dobre škole ovde kod nas, što bolji fakultet, što bolju Visoku školu, da stičete obrazovanje ne samo u Zrenjaninu,već svuda gde želite. Naš zadatak je da vam omogućimo, kad završite te škole, da se vratite u Zrenjanin i da tu imate šansu da radite, da se isprofilišete, da osnujete svoje porodice. Trudimo se da afirmišemo naš grad kao dobro mesto za ulaganje, da privučemo investitore, otvorimo nove fabrike i tako ćemo sigurno i nastaviti. Nadam se da ćete biti uspešni i narednih godina, i kao učenici i kao studenti, a kasnije i kao profesionalci, svako u svom poslu”, poručio je gradonačelnik Janjić.  
 
 
 
Načelnik Školske uprave za Banat Milan Bojanić istakao je značaj ovakvih prijema i uvažavanja uspeha koji su učenici postigli.
“Drago nam je kada se dešavaju ovakva okupljanja talentovanih, darovitih, nagrađenih, najboljih učenika, zajedno sa nastavnicima koji su uložili trud kako bi ih što bolje pripremili. Mislimo da su sva priznanja koja učenici dobiju nešto što podstiče kvalitet i da ovo posvećivanje pažnje onima koji će nastaviti da se bave naukom, umetnošću ili drugim disciplinama u kojima su već nešto postigli, veoma mnogo znači”, kazao je Bojanić na današnjoj svečanosti u Baroknoj sali Gradske kuće.