Šesti ''Begej Fest'', uz nastup orkestara Policije Beograda i Garde Vojske Srbije

Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara “Begej Fest” počinje u našem gradu u petak uveče, 23. juna i traje do nedelje, 25. juna, a u okviru festivala biće održana i Četvrta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) za centralnu i istočnu Evropu. Sve tri večeri biće održani i posebni koncerti na Trgu slobode, počev od 20 časova. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. 
 
 
Uz učešće više vrhunskh orkestara iz zemlje i okruženja, nastupiće i orkestar Policije iz Beograda, koji će održati koncert u petak, u 20 časova, na Trgu slobode, dok će festival u nedelju uveče, takođe od 20 časova, zatvoriti reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, pod dirigentskom palicom kapetana Aleksandra Đurova. U subotu će koncert održati dečji duvački orkestar iz mesta Kištelek, u županiji Čongrad, Mađarska.
 
Šesti po redu “Begej Fest” okupiće duvačke orkestre koji će se takmičiti u četiri kategorije: dečjoj, omladinskoj, odrasloj i otvorenoj. Programi će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija, a takmičenje je na programu u petak i subotu, od 16 do 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina.
 
 
Poslednjeg dana festivala (nedelja), u 19 časova, održaće se defile orkestara kroz glavnu zrenjaninsku ulicu, od Kulturnog centra do Trga slobode. Na trgu će biti upriličeno i svečano zatvaranje, dodela diploma i nastup nagrađenih orkestara.