Međunarodne Igre bez granica u sredu na zrenjaninskom bazenu

Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih Igara bez granica, City games, i ove godine dolaze u Srbiju. Veoma atraktivne i nesvakidašnje igre u bazenu očekuju tamičare koji će predstavljati svoje gradove. Oni će odmeravati svoje snage u vodi, a grad pobednik predstavljaće Srbiju na međunarodnom polufinalu, a svi se nadamo i finalu. U sredu, 12. jula, domaćin takmičenja je Zrenjanin, a spektakl na Gradskom bazenu počinje u 19.30 časova. Cena ulaznice je 50 dinara, a sav prihod biće usmeren u humanitarne svrhe. 

Najava manifestacije u Zrenjaninu:

 

 
Autor i direktor projekta Miroslav Kržik kaže da je u pitanju osma sezona ovog međunarodnog spektakla, u čijem će se ovogodišnjem polufinalu naći 12 zemalja. Kako navodi, veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom. 
 
“Igre se baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka... Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije”, kaže Kržik.
 
 
 
 
 
Ekipe se sastoje od 8 takmičara, od kojih troje moraju biti ženskog pola. Prvi put će rekreativni sportisti imati mogućnost da prijave svoje ekipe i predstavljaju svoju zemlju na nekom međunarodnom takmičenju, ali to ne znači da se ne mogu prijaviti i već afirmisani sportisti. 
  
City Games karavan krenuo je iz Hrvatske 1. jula, a u Srbiji su prvi gradovi odmerili snage pre dva dana na bazenu u Čačku. Sutra se takmičenje održava u Subotici, 12. jula u Zrenjaninu i 15. jula u Somboru. Nakon toga, 20. jula na Zlatiboru najbolji će se boriti za titulu prvaka koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu, za koje postoji mogućnost održavanja u Beogradu. Pored predstavnika Srbije, na međunarodno polufinale stižu ekipe iz Italije, Nemačke, Poljske, Luksemburga, Mađarske, Češke, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
  
Više informacija može se dobiti na sajtu www.city-games.com, kao i putem fejsbuka.  
 
 
Fotografije: Ivana Kaurloto, Martina Šalov