Brojne zvanice na svečanom prijemu kod gradonačelnika

Tradicionalni svečani prijem i koktel koji gradonačelnik Zrenjanina priređuje svake godine povodom manifestacije „Dani piva“, okupio je sinoć u Gradskoj bašti izuzetno velik broj zvanica. Prostor bašte bio je tesan da primi sve goste gradonačelnika i Grada Zrenjanina, što govori o ukazanoj časti prema naporima koje grad čini iz godine u godinu na promovisanju i organizovanju najveće gradske manifestacije i jedne od najvećih i najmasovnijih u Republici Srbiji.
 
 
 
Među više stotina zvanica našli su se predstavnici političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja. Sve ih pozdravljajući, gradonačelnik je posebno pomenuo goste iz Republike Hrvatske, opštine Krnjak, naseljene našim sunarodnicima, Republike Srpske – Trebinja, Višegrada, Bijeljine, Laktaša, bratskih gradova iz Mađarske i Rumunije – Bekeščabe, Arada, Temišvara, mnogih gradova Srbije. Pominjanje svih ovih prijatelja grada Zrenjanina izmamilo je i aplauze prisutnih zvanica.
 
 
 
Prijemu su prisustvovali i predstavnici nekoliko upravnih okruga sa teritorije Banata i Bačke, narodni i pokrajinski poslanici, rukovodioci nekoliko velikih kompanija, među kojima je bio i Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS, direktori italijanskih kompanija "Fulgar" i "Tehnostruture" i mnogi drugi.
 
Poštovanje prema domaćinu izrazio je i Goran Bregović, naš proslavljeni muzičar i glavna zvezda ovogodišnjih “Dana piva”, koji je pozdravio gradonačelnika Zrenjanina u Gradskoj bašti i uručio mu prigodan poklon, pre nego što je sa “Bijelim dugmetom” izašao na scenu na Trgu slobode. Među gostima na prijemu pažnju je izazvalo i prisustvo našeg poznatog glumca i reditelja Lazara Ristovskog.  
 
 
 
Obraćajući se prisutnima u prelepom ambijentu Gradske bašte, gradonačelnik Čedomir Janjić je istakao da mu je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti tako veliki broj zvanica na tradicionalnom koktelu.
„Želim vam svima dobrodošlicu na 32. „Dane piva“ i učinili ste nam veliku čast što ste se odazvali našem pozivu i što imamo priliku da se družimo večeras i ovih festivalskih dana.  Trudimo se da „Dani piva“ budu sve bolji i bolji, sve posećeniji i mislim da uspevamo u tome, da preskačemo tu lestvicu koju svake godine visoko podižemo i što pokušavamo da oborimo i taj rekord od pola miliona gostiju. Želim vam dobrodošlicu i da se viđamo još dugo, dugo godina“, poručio je gradonačelnik Janjić. 
 
 
 
Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović i zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica. Druženje učesnika i većine gostiju koktela nastavilo se potom i ispred Gradske kuće, gde su zajedno ispratili koncert “Bijelog dugmeta”.