Ćapin i Pilipović obišli područja pogođena nevremenom

Jaka oluja i nevreme koji su zahvatili Srbiju u nedelju popodne, pričinili su znatnu materijalnu štetu na objektima i usevima i na teritoriji Grada Zrenjanina. Predstavnici lokalne samouprave juče su obišli područja na kojima je olujni vetar pričinio najveću štetu. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin i član Gradskog veća Pero Pilipović uverili su se u posledice nevremena u naseljenom mestu Orlovat, gde su stoletni platani usled jakog udara vetra porušili glavni vod sa visokim naponom struje, usled čega polovina naseljenog mesta nije imala električnu energiju.
 
Posledice nevremena se polako saniraju, gotovo da nema stambenog objekta koji nije pretrpeo štetu, a oštećena je i seoska škola “Uroš Predić”, kao i objekat mesne zajednice. U tom selu procenjuju da je, od ukupno 500 stambenih jedinica, štetu pretrpelo čak oko 400 objekata, dakle 80%. 
 
 
 
Ćapin i Pilipović posetili su i susedni Tomaševac, koji je nevreme zahvatilo u nešto manjem obimu. U prekidu su bile telefonske veze, nije bilo ni električne energije, a mobilne ekipe elektro-distribucije u najkraćem roku sanirale su kvarove. Šteta je načinjena i na hramu Svetog oca Nikolaja sa kog je vetar odneo crepove, a olujni udari iskrivili su krst na vrhu crkvenog tornja. 
 
 
 
Mesne zajednice još uvek prijavljuju nastalu štetu, i nakon sagledavanja ukupnog stanja kako u seoskim, tako i gradskim sredinama, Grad Zrenjanin će pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.
 
Da podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) prethodno je izdao upozorenje na moguće nepogode koje će zemlju zahvatiti posle izuzetno toplog vremena. Uprkos načinjenoj materijalnoj šteti, koja će svakako biti sanirana, mnogo je značajnije da tokom nevremena nije bilo žrtava, niti ozbiljnije povređenih.