Gradonačelnik s decom iz Sremske Kamenice i škole ''9. maj''

U dvorcu “Kaštel Ečka” u subotu, 9. septembra,  organizovana je društveno-odgovorna akcija u kojoj su učestvovala deca iz zrenjaninske Osnovne i srednje škole “9. maj” i mališani iz dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz  Sremske Kamenice, a s ciljem da se deca, kroz mnogobrojne radionice, međusobno druže, rekreiraju i zabave u prelepom parku ečanskog dvorca. 
 
Mini olimpijada, likovna radionica i još mnogo zanimljivosti dočekalo je najmlađe, koje je posetio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Tom prilikom on je rekao da lokalna samouprava daje punu podršku ustanovama za rad sa decom, ali i kompanijama koje prepoznaju svoju društvenu odgovornost.
 
 
“Imamo vredan projekat u Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj”, pre dve godine započeli smo izgradnju velikog objekta u koji je uloženo više od 15 miliona dinara, a u 2018. godini očekuje nas završetak radova, ali i početak realizacije novih projekata. Uložemo značajna sredstva da pomognemo našoj deci, i za to ćemo se zalagati i u budućem periodu”, naglasio je Janjić.
 
Ovom prilikom deci su predstavljene istorijske činjenice, ali i brojne zanimljivosti koje se vezuju za dvorac “Kaštel”, otvoren daleke 1820. godine, dakle, pre dva veka. 
 
Mališani nisu krili svoje oduševljenje, a osmesi na licima i zadovoljstvo bili su najbolja potvrda dobro organizovane akcije .
 
 
Uz gradonačelnika Janjića, decu su posetili i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga, pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, član Gradskog veća Slaviša Vlačić, kao i direktorka Osnovne i srednje škole “9. maj” Snežana Oluški Vlačić.