Sertifikati za 21 polaznika eObuke SKGO ''Sprovođenje ZUP u lokalnoj samoupravi''

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je 29. avgusta u Beogradu sertifikate polaznicima eObuke “Sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku u lokalnoj samoupravi”. Obuku je sa uspehom završilo 1086 službenika iz 135 gradova i opština, koji se u okviru svog posla bave upravnim postupkom. Među njima je bio i 21 polaznik iz Gradske uprave Zrenjanin, a u njihovo ime sertifikate su preuzeli predstavnici Grada Zrenjanina i oni su im dodeljeni danas u Gradskoj kući.  
 
 
 
Sertifikate su im, na prigodnoj svečanosti, uručili načelnica Gradske uprave Zrenjanin Jasmina Malinić i zamenik načelnice Miloš Korolija. Načelnica Malinić izrazila je tom prilikom uverenje da će ova obuka doprineti povećanju kapaciteta zrenjaninske lokalne uprave i poboljšanju efikasnosti njenog rada.    
“Obuka je realizovana u periodu od 22. maja do 14. jula, a uspešno su je završili svi naši polaznici. Smatram da su ovakvom obukom još više ojačali naši kapaciteti što se tiče primene Zakona o opštem upravnom postupku i da ćemo moći brže i efikasnije da pružamo usluge građanima”, kazala je Jasmina Malinić.   
 
 
 
Na svečanosti u Beogradu, 29. avgusta, predstavnicima gradova i opština obratili su se generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, viša savetnica za javnu upravu u Misiji OEBS u Srbiji Katrin Gabriel i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak koji je izjavio je da će eObukom Srbija sada “izaći još modernija i kvalitetnija”.
“Novi Zakon o opštem upravnom postupku postao je novi krvotok informacija, a svi mi zajedno, naročito vi na lokalnom nivou, ste upravo njegovi najvažniji delovi - kapilari i vene kojim će se informacije vezane za novi protok i način komunikacije između državnih organa, organa lokalne vlasti, privrede i građana unaprediti i zaživeti u punoj meri”, naveo je nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina. 
 
 
E-obuku je SKGO je organizovala u svojstvu partnera na projektu “Jačanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku kroz elektronsku obuku”, koji je finansijski podržavala Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).