Sjajan nastup Zrenjaninske filharmonije, pred rekordnim brojem gledalaca

Treći put na renoviranom Trgu slobode, Zrenjaninska filharmonija nastupila je sinoć pred rekordnim brojem gledalaca do sada, kojih je, prema nekim procenama, bilo i do dvadeset hiljada. Sjajnim jednoipočasovnim nastupom, uz dva “bisa”, sedamdeset troje muzičara je, pod dirigentskom palicom Mikice Jeftića, priredilo Zrenjanincima i njihovim gostima nezaboravno veče, izvodeći prepoznatljive numere iz domaćih filmova i televizijskih serija. 
 
 
 
Melodije iz filmova “Balkan ekspres”, “Samo jednom se ljubi”, “Nacionalna klasa”, “Lajanje na zvezde”, “Maratonci trče počasni krug”, “Montevideo”, “Ljubav i moda”, “Zvižduk u osam”, te serija “Otpisani”, “Salaš u Malom Ritu”, “Vruć vetar”, “Grlom u jagode”, Zrenjaninska filharmonija je prezentovala publici zajedno sa solistima Mirnom Radulović i Davorom Jovanovićem, pobednicima takmičenja “Prvi glas Srbije”. 
 
 
 
Organizator koncerta na Trgu slobode, Gradska uprava, obezbedila je za publiku više od hiljadu sedišta, koja su bila popunjena skoro čas pre početka koncerta. Zrenjaninska filharmonija je, na velikoj festivalskoj bini, održala još jedan koncert za pamćenje i sada već možemo reći nastavila uspešnu tradiciju da prva nastupa na centralnom trgu, u okviru serije koncerata na toj lokaciji tokom “Dana piva”.   
 
Sinoćnjem koncertu prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa svojim saradnicima, načelnica Srednjebanatskog okruga Snežana Vučurević, kao i brojni gosti Grada Zrenjanina i ovogodišnjih “Dana piva”.
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija osnovana je daleke 1899. godine. Radila je do 1956. godine, da bi, zaslugom Romana Bugara, bila obnovljena 2014 godine. Naredne godine realizuje koncert sa proslavljenim operskim pevačem Željkom Lučićem i velikim koncertom u okviru “Dana piva” otvara novi Trg slobode u Zrenjaninu. Sjajni utisci sa tog koncerta doprineli su da Zrenjaninska filharmonija i prošle godine prva nastupi na istom koncertnom prostoru, a posle sinoćnjeg nastupa pred najvećim brojem posetilaca do sada, to već postala tradicija.