ZRBIZNET - nova privredna manifestacija u našem gradu

Nova privredna manifestacija "ZRBIZNET" biće održana u našem gradu 29. i 30. septembra ove godine u hali Medison, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.
Ovu manifestaciju organizovaće Grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina. Kako je rečeno, ZRBIZNET je nova, jedinstvena privredna manifestacija u Srbiji koja će privrednicima tokom dva dana trajanja obezbediti: B2B sastanke, edukativne tribine, predavanja na aktuelne privredne teme i kontakt sa potencijalnim novim partnerima.
 
 
 
  
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je napomenuo da je zadovoljan što do realizacije zamisli dolazi već posle dva meseca od prvih razgovora.
- Pokušavamo da promenimo način prezentovanja našeg grada i privrednih potencijala. Znate da smo dugo godina unazad imali sajam Inokop, ali, jednostavno, želimo moderniji sajam i mislim da imamo potencijala, želje i volje da se to uradi. Zajedno sa Poslodavcima Srbije - Poslodavcima Zrenjanin, danas ćemo potpisati i Protokol o saradnji - rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
 
  
Ukazao je da je jedan od priopritetnih ciljeva sajma umrežavanje privrede srednjeg Banata, ćemu teži i Grad Zrenjanin, kao i poslodavci.
- Uveren sam da imamo šta da pokažemo, a imamo i sjajan prostor koji smo renovirali prošle godine. Mnogo novca uložili smo u rekonstrukciju i sada imamo halu kojom bi se ponosili i veći gradovi - rekao je još gradonačelnik.
 
 
 
 
Goran Nešić, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije ovde u Zrenjaninu, zahvalio se Gradu što je prepoznao značaj i pružio podršku organizaciji sajma.
- Ideja same manifestacije jeste “poveži se”, a želja nam je da povežemo privredu srednjeg Banata, da se bolje upoznamo i predstavimo. Mislim da su regionalni sajmovi budućnost sajmova, a na taj način se daje šansa malim i srednjim privredncima - rekao je Nešić.      
 
  
 
  
O samom konceptu sajma govorila je Izabela Kiš, direktorka Unije poslodavaca Srbije - Poslodavci Zrenjanina.
- Novina je u tome što pokušavamo da poboljšamo komunikaciju između naših lokalnih firmi uz želju da oni stvaraju nove zajedničke poslove. Mi ćemo uključiti naše firme, velike i male kompanije, privredna društva i preduzetnike. Benefiti su što će predstaviti svoje mogućnosti i potrebe, a na taj način mali će doći do novih poslova. Fokus jeste na lokalnim firmama, ali ćemo pozvati i druge velike kompanije kako bismo što više pomogli našim preduzetnicima da razvijaju svoje firme - kazala je ona.