Belgijski investitor u Zrenjaninu

Zrenjanin su danas posetili predstavnici belgijske kompanije "T4B", koji planiraju da pokrenu proizvodni pogon u našem gradu.
Tokom posete obišli su Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”, HPTŠ "Uroš Predić", kao i Industrijsku zonu “Ečka - Jugoistok”, odnosno firmu “Alpin”.
 
 
 
 
Nakon toga organizovan je i radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima u Gradskoj kući.
 
Direktor razvoja u toj belgijskoj kompaniji Beni de Cipeleir izjavio je da su zadovoljni prijemom, a da su u našem gradu jer planiraju da ovde započnu posao.
- Bavimo se proizvodnjom zavesa i prozorske dekoracije, u Belgiji imamo 1.300 radnika, proširujemo posao i počinjemo proizvodnju ovde u Srbiji, odnosno u Zrenjaninu - rekao je on.
 
 
 
 
Roel Elfring, direktor kompanije za Srbiju, kazao je da će posao u našoj industrijskoj zoni  započeti u okviru Slobodne zone, najpre će to biti braunfild investicija, a zatim je u planu i izgradnja sopstvenog pogona. Rekao je da je već rezervisano zemljište, a za početak, u planu je zapošljavanje trideset do trideset pet ljudi. 
 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je da je dolazak investitora iz Belgije zapravo potvrda zainteresovanosti stranih investitora za ulaganje u našem gradu.
- Vrlo smo blizu finalnom dogovoru sa ovom belgijskom kompanijom, kao što ste čuli, rezervisali su zemljište gde bi pravili pogon. Svako novo radno mesto za nas je važno, a posebno kada je ovakva investicija kada će 150 Zrenjaninaca dobiti posao - rekao je gradonačelnik.