Gradonačelnik razgovarao s zamenicom generalnog direktora i direktorkom Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a Natalijom Bilenok

Natalija Bilenok, zamenica generalnog direktora i direktorka Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a, posetila je danas Grad Zrenjanin i razgovarala sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i pomoćnikom gradonačelnika Draganom Ćapinom. Sastanku je prisustvovao i savetnik generalnog direktora NIS-a Branko Radaković.
 
 
 
Direktorka Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a izrazila je želju da poseti lokalne samouprave s kojima kompanija ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju, a jedna od takvih je svakako i Grad Zrenjanin. Tokom srdačnog razgovora s gradonačelnikom istaknuto je da je NIS u Zrenjaninu realizovao više značajnih projekata, da su obe strane zadovoljne dosadašnjom saradnjom, te da će ona svakako biti nastavljena. Podsećamo, Zrenjanin je uključen u nekoliko velikih akcija kompanije, kakvi su i programi “NIS šansa”, “Energija znanja”, “Zajednici zajedno”... 
 
 
 
Upravo današnja poseta Natalije Bilenok i sastanak u kabinetu gradonačelnika iskorišćeni su i za potpisivanje sporazuma o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja - projekat “NIS šansa”, čija je realizacija za tekuću godinu već započeta. 
 
 
Mera aktivne politike zapošljavanja iz ovog Sporazuma podrazumeva zapošljavanje lica bez prethodnog radnog iskustva u struci u kompaniji NIS a.d. Novi Sad u 2017. godini, a koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji grada Zrenjanina. U tu svrhu ukupno je izdvojeno 3.828.095,40 dinara, uz učešće od po 50% kompanije NIS i Grada Zrenjanina.