Predstavljene aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas su predstavljene aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i održano predavanje na temu značaja testiranja u karijeri jednog sportiste i uticaju na ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Predstavnici te ustanove uručili su trenerima i sportskim stručnjacima rezultate sa testiranja 15 perspektivnih zrenjaninskih sportista u različitim sportovima, koje je nedavno obavljeno. Rezultati će koristiti u pripremi daljeg trenažnog procesa tih sportista i poboljšanju njihovih psihofizičkih i takmičarskih karakteristika, s obzirom da su stručnjaci Zavoda dali odgovarajuće preporuke. 
 
 
U ime domaćina i organizatora skupa, Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da teme koje se tiču sportske struke i nauke nailaze na veliko interesovanje među zrenjaninskim sportistima i sportskim radnicima. Saradnju grada sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta ocenio je kao veoma uspešnu.
“Izuzetno nam pomažu u našem radu na lokalu, gde želimo da razvijamo i masovni sport i vrhunski sport, i sportsku infrastrukturu, i da budemo organizatori velikih manifestacija. Stvaramo sve bolje uslove za bavljenje sportom, čime će moći da se poboljša i rad sa sportistima i trenažni proces. U tom segmentu očekujemo i pomoć naših današnjih gostiju, koji su došli u Zrenjanin, sportski rečeno “u najjačem sastavu”. Zahvaljujem se na tome direktoru Zavoda i njegovim saradnicima, a zahvaljujem se i našim sportistima koji su uspešno obavili zahtevna testiranja”, rekao je pomoćnik gradonačelnika.  
 
 
Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić kazao je da Zavod sa Gradom Zrenjaninom ostvaruje partnersku saradnju u dužem vremenskom periodu.
“I ubuduće će najtalentovaniji sportisti iz Zrenjanina dolaziti u Zavod, gde će naši stručnjaci izvršiti odgovarajuća testiranja. Danas smo došli sa aktuelnim rezultatima testiranja, što je bio obostrani predlog, naš deo posla smo obavili onako kako smo to činili i u prethodnom periodu. Mogu da garantujem da će se Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta i ubuduće odazivati pozivu za učešće u svakoj vašoj akciji, sportskoj aktivnosti ili manifestaciji”, poručio je direktor Župić.
 
 
Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta je počeo s radom 1953. godine kada je Savez sportova Vojvodine na svom sastanku doneo odluku o osnivanju "Sportskog instituta Vojvodine" sa sedištem u Novom Sadu. Tokom svog postojanja ova institucija je razgranavala svoju delatnost prilagođavajući je potrebama razvoja fizičke kulture AP Vojvodine.