Smotra horova i pevačkih grupa Banata, u organizaciji Saveza invalida rada

Savez invalida rada Zrenjanin bio je danas domaćin osme smotre horova i pevačkih grupa Banata, koja je održana u sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu. Prisutne učesnike, domaćine i goste manifestacije pozdravio je  pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i proglasio smotru otvorenom, nakon čega su usledili nastupi učesnika.   
 
 
Duško Radišić istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa gradskom organizacijom Saveza invalida rada i pohvalio njihov rad.
“Pratimo sva dešavanja i sve njihove aktivnosti koje realizuju. Prisustvujemo redovno i godišnjim skupštinama, na kojima se sumira rad organizacije, a to je i odlična prilika da porazgovaramo sa članstvom, da čujemo kakvi su problemi prisutni, u čemu možemo da im pomognemo. To je posebno važno, s obzirom da se uglavnom radi o ljudima u trećem dobu. Grad Zrenjanin podržava rad organizacije i njihove aktivnosti, kakva je i ova današnja manifestacija, i to će činiti i ubuduće”, kazao je Radišić.   
 
 
Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine Stana Svilarov objasnila je da je u pitanju deo manifestacije, koji se održava u Zrenjaninu, gde nastupaju horovi i pevačke grupe sa teritorije Banata, kao i da su slične smotre održane u Kuli (Bačka) i Sremskoj Mitrovici (Srem).
“Ove godine smotra se održana po osmi put, i želja nam je da se u nju uključuje što više naših organizacija i da što više naših članova počne da se bavi horskim pevanjem. U Banatu je najveći broj takvih organizacija, čiji članovi neguju horsko pevanje. Došli smo do lepe cifre od 15 opštinskih organizacija koje imaju svoje pevačke grupe i horove. Ne bavimo se tim profesionalno, već jednostavno želimo da se naši članovi izraze i okupe i na ovaj način”, kazala je Stana Svilarov.    
 
 
Predsednik gradske organizacije Saveza invalida rada Stevan Radišić kaže da je Zrenjanin danas domaćin smotre horova i pevačkih društava sa teritorije Banata, što je prvi put da se smotra održava u takvoj formi.
“Mislimo da vlada značajno interesovanje za takvu smotru, a i Grad Zrenjanin je podržao ovaj naš projekat. Učestvujemo godinama na toj manifestaciji, Zrenjanin se pokazao kao dobar domaćin, pokušavamo da animiramo naše članstvo da se uključi u manifestaciju i naša je težnja i želja da se ona nastavi”, istakao je on.