Zrenjanin na 50. Međunarodnom sajmu turizma

Grad Zrenjanin predstavio je svoje turističke potencijale na 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.
 
Sajam je svečano otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, a otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima.
 
 
 
Nakon obilaska sajamskog prostora u hali "Master" na štandu grada Zrenjanina, gde ga je dočekao direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina, gradonačelnik se obratio novinarima i ukazao da naš grad ima više destinacija interesantnih gostima koji dolaze iz drugih sredina.
 
- Pre svega mislim na sam centar grada, ali i na druge turističke destinacije, kao što je Banja Rusanda, a drago mi je da je ovde organizovano i njeno predstavljanje. U poslednje vreme, odnosno, u prethodnih nekoliko godina, pokušavamo da promovišemo Zrenjanin kao zanimljivu turističku destinaciju na teritoriji Srbije, pozivali smo goste da dođu na naše Dane piva i vidite da svake godine imamo sve više posetilaca. Takođe, zanimljivi smo i kao destinacija za kongresni turizam, ali i za sportski turizam - rekao je Janjić.
 
 
 
On je dodao da je sve više sportskih ekipa na pripremama u Zrenjaninu, a da je i sve veći broj značajnih sportskih takmičenja organizovanih ovde u našem gradu.
- Imamo dobre sportske objekte koje možda nismo koristili na pravi način, ali ih sada stavljamo u funkciju i više koristimo. Imamo našu Kristalnu dvoranu i renoviranu Halu “Medison”, a sledeće godine u planu je rekonstrukcija Gradskog stadiona, što će biti samo dodatni benefit i još jedna od mogućnosti za dobru turističku ponudu - kazao je gradonačelnik Janjić. 
 
Zajedno s gradonačelnikom, štandove Grada Zrenjanina i Banje Rusanda obišli su zamenik Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin.