Badnjaci goreli u svim delovima grada (25 fotografija)

Božićne vatre, badnjaci, goreli su sinoć u svim delovima grada i u naseljenim mestima, a neuobičajeno toplo Badnje veče izmamilo je na ulice i pred gradske hramove veliki broj naših sugrađana. Najveće svečanosti, po tradiciji, organizovane su ispred pet pravoslavnih hramova u Zrenjaninu i sedišta pojedinih mesnih zajednica. Nakon što su božićne svečanosti počele u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, nastavljene su u najstarijem delu grada, Gradnulici, u porti hrama Vavenjenja Presvete Bogorodice, u Ulici cara Dušana. Predstavnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić i njegovi saradnici, prisustvovali su svečanostima na svim ovim lokacijama.
 
 
 
 

 
Mesna zajednica “Sava Kovačević”
 
 
 
 
Mesna zajednica “Mužlja”
 
 
 
Mesna zajednica “Dolja – Crni šor”
 
 
 
 
Mesna zajednica “Dositej Obradović”
 
 
 
 
Bagljaš – Hram Vaznesenja Gospodnjeg
 
 
 
 
Zeleno polje – Hram Svetog oca Nikolaja
 
 
 
 
U Kleku je, nakon osvećenja i paljenja badnjaka ispred hrama Svetih otaca, upriličen i vatromet, a nakon toga, u Domu kulture, i prigodni božićni program, koji su pripremili učenici OŠ “Jovan Dučić”, KUD “Pionir”, KUD “Klek” i Crkveni hor iz tog sela. Prisutne je tom prilikom, u ime grada Zrenjanina, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
 
 
 
 
 
 
Danas, na Božić, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice održana je Božićna liturgija, a je potom u porti hrama osveštana česnica, dar kompanije “Mrkšićevi salaši”. Najviše sreće da u njoj pronađe zlatnik imala je Mirjana Kesić iz Zrenjanina, i njoj će, po verovanju, godina biti rodna, uspešna i blagoslovena. Najradosniji hrišćanski praznik Zrenjaninci proslavljaju u svojim domovima, uz bogate trpeze i u porodičnom okruženju.