Gradonačelnik prisustvovao uručenju donacije Opštoj bolnici

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić prisustvovali su danas uručenju donacije Onkološkom odeljenju Opšte bolnice “Đorđe Joanović”. To odeljenje, zahvaljujući angažovanju humanitarne aktivistkinje dr Elizabete Fesl de Alemani i Udruženja građana “Duga” iz Ade, dobilo je 40 novih automatizovanih bolesničkih kreveta, nameštaj i opremu u vrednosti od oko 50 hiljada evra.  
 
 
 
Simbolično, predaja donacije obeležena je postavljanjem na bolesničke krevete prigodnih nalepnica Fondacije dr Elizabete Fesl de Alemani od strane gradonačelnika Janjića, predstavnika Grada Zrenjanina i Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.
 
Zahvaljujući na donaciji, direktorka Opšte bolnica “Đorđe Joanović” dr Ivana Tešić rekla je da bolnica raspolaže sa 600 postelja i da je obnavljanje bolničkih kreveta i nameštaja uvek aktuelno. 
“To zahteva velika ulaganja i donacije su nam zato veoma značajne. Ovom donacijom smo kompletno zamenili nameštaj u svim sobama odeljenja onkologije i dela odeljenja palijativne nege i zbrinjavanja. Ova današnja akcija predstavlja i konkretan rezultat naše uspešne saradnje i dobre komunikacije sa Gradskom upravom”, istakla je dr Tešić. 
 
 
 
Ona se zahvalila lokalnoj upravi, koja je povezala bolnicu s donatorom, gospođi Vesni Civrić, predsednici Udruženja građana “Duga”, fondaciji dr Elizabete Fesl de Alemani iz Nemačke i uduženju građana EFA iz Nove Crnje, rodnog mesta dr Alemani.         
 
Vesna Civrić je rekla da je dr Alemani odlučila da ovu opremu donira bolnici “Đorđe Joanović”, a da je samu logistiku dopremanja donacije iz inostranstva, koja često ume da bude komplikovana, Zrenjanin rešio na najbolji način i uz dobru organizaciju.
“Vrednost ove donacije ne može da se meri u evrima, ili u dinarima, može da se meri u tome da naši građani, naši bolesnici, leže u komfornijim sobama, u boljim uslovima, i da im i na ovakav način pomognemo da što pre ozdrave”.
 
 
 
U ime Grada Zrenjanina predstavnicima medija se obratila načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić. Ona je kazala da je ova donacija dobar i lep primer saradnje kakva bi trebalo da bude između civilnog sektora i jedinica lokalne samouprave.  
“Dobrom voljom pripadnika civilnog sektora, uz tehničku podršku lokalne samouprave, zrenjaninska bolnica je dobila ovu donaciju, a sve to je realizovano prvenstveno u interesu naših građana koji koriste bolničke usluge. Želimo im što brži oporavak i nadamo se da će ovakvih primera saradnje između civilnog sektora i lokalnih samouprava biti što više”, istakla je Jelena Dragić.