Održana 24. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao granonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, više od dvadeset tačaka, kako je i bilo predviđeno dnevnim redom. 

 

 

Po završetku sednice gradonačelnik je kao najznačajnije ocenio onu koja se tiče predloga o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zrenjanina neposrednom pogodbom - bez naknade, kao i predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Zrenjanina i Grada Bijeljine (Republika Srpska).

 

 

 

- Mnogo je tačaka bilo na današnjem dnevnom redu, od izveštaja o radu gradske uprave, komunalne policije, do dobre vesti da smo od države dobili pravo korišćenja na zemljištu u Melencima, odnosno stadion u Banji Rusandi, tako da ćemo moći da nastavimo veliki projekat izgradnje tribina i pomoćnih prostorija na samom stadionu, za šta smo i obezbedili novac, takođe iz Republike, a vrlo brzo krećemo u realizaciju - kazao je gradonačelnik. 

Govoreći o predlogu za zvaničnu saradnju sa Gradom Bijeljinom, gradonačelnik je rekao da ona zapravo traje i više od deceniju.

- Postoji kulturna i sportska, ali i privredna saradnja između dva grada. Mnogo toga smo uradili da pomognemo našim prijateljima iz Bijeljina kako bi organizovali industrijske zone, onako kako je to učinjeno kod nas, a s druge strane, mi pokušavamo da napravimo saradnju na polju gde su oni zaista dobri, a to je polje visokog obrazovanja. U Bijeljini postoji mnogo fakulteta, a to je što mi želimo ovde kod nas. Imali smo i zajedničku posetu ruskog Univerziteta iz grada Tambova prošle nedelje, naime, posetili su naš grad i Bijeljinu, a to su samo neke slike u toj saradnji. Takođe, mnogo naših sugrađana je poreklom iz tog dela Republike Srpske, a nadam se da će i Skupština grada usvojiti ovaj predlog - rekao je gradonačelnik Janjić. 

 

 

Na današnjoj sednici, između ostalog,  članovi Veća prihvatili su predlog programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina za ovu godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu Gradske uprave, Komunalne policije, Zaštitnika građana i Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu.