Predstavnici OSS u Zrenjaninu: naš grad domaćin kvalifikacija juniorskog prvenstva Evrope

Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije, i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, posetili su juče Zrenjanin povodom organizacije turnira druge runde kvalifikacija za 26. Evropsko prvenstvo 2018. u konkurenciji juniorki i juniora, koji će se odigrati u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, od 26-28. aprila. Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina, ugostili su predstavnike Odbojkaškog saveza Srbije, kao i Vladimira Bateza, sekretara za sport i omladinu AP Vojvodine i Sinišu Jasnića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije. 
 
 
 
Na sastanku je razgovarano o organizaciji turnira koji će se odigrati krajem aprila, ali i o organizaciji Evropskog univerzitetskog prvenstva u odbojci 2019, čiji će domaćin takođe biti Zrenjanin.
 
Gradonačelnik Janjić istakao je nakon sastanka da naš grad nastavlja s organizacijom velikih međunarodnih sportskih takmičenja u različitim sportovima. Podsetio je da je u toku veliki košarkaški turnir mlađih kategorija koji je okupio 25 ekipa iz 10 zemalja, a da su počele pripreme za dva značajna evropska takmičenja naredne godine.
“Bićemo, siguran sam, dobri domaćini najboljim košarkašicama Evrope i najboljim odbojkašima evropskih univerizeta, a što je posebno značajno, na oba ova takmičenja, kao i na predstojećim kvalifikacijama u odbojci, zrenjaninska publika imaće priliku da vidi i da bodri najbolje selekcije Srbije”, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.  
 
 
Na predstojećim kvalifikacijama za  26. juniorsko Evropsko prvenstvo u odbojci, u konkurenciji juniorki, na turniru u Zrenjaninu, u A grupi igraće Srbija, Holandija, Mađarska i Danska, a u F grupi u konkurenciji juniora Srbija, Portugalija i Norveška. Plasman na EP izboriće samo pobednici grupa.
 
Evropski šampionat 2018. u konkurenciji juniorki (do 19 godina) odigraće se od 1-9. septembra u Albaniji, a mesta odigravanja će naknadno biti određena. Evropski šampionat 2018. u konkurenciji juniora (do 20 godina) odigraće se 14–22. jula u Hagu i Ejdeu, u Holandiji, i Kortrajku u Belgiji.