Balkanski šampionat u drumskom hodanju u Ečki - otvaranje u subotu, u 13 časova

Kao što je već najavljeno, Grad Zrenjanin i mesna zajednica Ečka 14. aprila, u subotu, domaćini su međunarodnog atletskog takmičenja - Balkanskog šampionata u drumskom hodanju. 
 
Prijave za učešće na ovom šampionatu stigle su iz 9 zemalja, a očekuje se učešće više od 120 takmičara, kao i velikog broja dece iz Zrenjanina i Ečke, koja će se takođe oprobati u drumskom hodanju i upoznati se s tom atletskom disciplinom, zastupljenom i u programu Olimpijskih igara.  
 
Ceremonija svečanog otvaranja šampionata održaće se u 13 časova u ambijentu Kaštela Ečka, a u 13.45 počinje prva trka, za najmlađe, koji će nastupiti na stazi dužine 1 kilometar. Pola časa kasnije, u 14.15 časova, počinje trka omladinki na 5 kilometara. 
 
U 15 časova je start trke u kojoj će se nadmetati omladinci u muškoj i juniori u obe konkurencije, na 10 kilometara. Glavna trka Balkanskog šampionata, u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, na programu je u 16.15 časova, na trasi dužine 20 kilometara. Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje manifestacije je u 18.15 časova, takođe u Kaštelu Ečka.
 
 
Drumsko hodanje održava se na sertifikovanoj stazi dužine 1000 metara, koja se proteže uz “Kaštel” i delom u glavnoj ečanskoj ulici, a hodaće se više krugova, u zavisnosti od kategorije učesnika. Zbog takmičenja će za saobraćaj biti zatvorene dve ečanske ulice - Novosadska i ulica Maršala Tita, saopštilo je Javno preduzeće za urbanizam iz Zrenjanina.
 
Ove ulice za saobraćaj će biti zatvorene u subotu, 14. aprila, a vozači će o tome biti upozoreni saobraćajnom signalizacijom. Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajne signalizacije u vremenu održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju.
 
Grad Zrenjanin i Atletski klub “Proleter”, koji je tehnički organizator takmičenja, pozivaju sve naše sugrađane, a posebno stanovnike Ečke, da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji i pozdrave učesnike iz 9 zemalja kako to već dolikuje tradicionalno dobrim domaćinima brojnih sportskih manifestacija održanih u našoj sredini.