Mališani iz vrtića ''Sunčica'' u poseti Gradskoj kući

“Vrtići bez granica” - naziv je projekta koji Predškolska ustanova Zrenjanin realizuje u saradnji s Gradom Zrenjaninom i organizacijom UNICEF, a jedna od radionica iz tog projekta, “Razglednice moga grada”, realizovana je danas posetom dece iz vrtića “Sunčica” Gradskoj kući. 
 
 
 
Jedanaest mališana uzrasta od tri do pet ipo godina, sa svojim vaspitačima i rukovodstvom Predškolske ustanove, obišlo je najinteresantnije prostore Gradske kuće i upoznalo se s njenim zanimljivostima. U svom kabinetu primio ih je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, gde su sa velikim interesovanjem i znatiželjom sedeli za radnim stolom gradonačelnika, saznali šta to sve gradonačelnik radi i zašto se tako zove, potom su videli i Plavi salon za svečane prijeme, kabinet zamenika gradonačelnika i Baroknu salu, gde su iskoristili priliku da sede za stolom predsedavajućeg Skupštine grada, otpevaju nekoliko pesmica i iznesu svoje utiske o poseti. 
 
 
 
Saznali su i kako se zovu i šta predstavljaju slike na staklu u holu Gradske kuće, šta se dešava u sali za venčanja i zašto se, ustvari, ova kuća naziva “Gradska”. Poseta je završena obilaskom Gradske bašte. 
 
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović kaže da su deca danas s uzbuđenjem po prvi put posetila Gradsku kuću, družila se s gradonačelnikom i videla kako izgleda najpoznatija zgrada u gradu. 
- Deci se današnja poseta izuzetno svidela i ja se nadam da ćemo i aktivnost upoznavanja našeg grada nastaviti. Projekat “Vrtići bez granica” obuhvata i decu uzrasta od 3 do 5,5 godina koja inače ne borave u vrtiću, da u njemu besplatno provedu određeno vreme i taj projekat zaživeo je u tri  vrtića Predškolske ustanove. Zadovoljni su i deca i roditelji - navodi direktor Petrović i dodaje da u gradu radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice, kao i da predstoji izgradnja novog vrtića u naselju “Putnikovo”.   
 
 
 
Pomoćnica direktora Tatjana Lojović najavila je i realizaciju programa nazvanog “Parkić kao vrtić”, čija se jedna radionica održava sutra, u 9.30 časova, kada će deca iz Predškolske ustanove boraviti u Karađorđevom parku. Ona je pozvala i zainteresovane roditelje, čija deca nisu do sada pohađala vrtić, da dođu u park i druže se s vaspitačima i stručnim saradnicima.  
 
- Predškolska ustanova je započela dva kratka programa u okviru projekta “Vrtići bez granica 3”, jedan se zove “Parkić kao vrtić” i on će se realizovati u narednih mesec dana u parkovima u gradu Zrenjaninu. Započeo je juče, a sledeća radionica će se održati sutra u Karađorđevom parku. Takođe, u narednih mesec dana, nastavljamo s realizacijom “Razglednica moga grada”, sredom i petkom, od 9.30 časova. Naredna radionica je u petak, kada obilazimo gradske mostove, a zainteresovani roditelji mogu da dovedu decu u to vreme ispred vrtića “Sunčica” - kazala je Tatjana Lojović.