Uručena auto sedišta za prvih šezdeset beba rođenih ove godine

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručio je danas, na svečanosti u Gradskoj bašti, auto sedišta za prvih 60 rođenih beba ove godine u zrenjaninskom porodilištu. 
 
Auto sedišta obezbedio je Grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, a akcija se uspešno realizuje već pet godina i izuzetno lepo je prihvaćena među roditeljima novorođenčadi. 
 
 
 
 
Obraćajući se roditeljima beba, ali i prisutnim bakama i dekama, i zahvalivši im se što su se odazvali pozivu i došli u Gradsku baštu, gradonačelnik je rekao da lepša slika, od ove današnje, gotovo i ne postoji.
"Danas, već tradicionalno, peti put po redu delimo sedišta za bebe, a to je, podsetiću, akcija koju sprovodimo zajedno sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, mislimo da je dobro ovo što radimo, posebno iz razloga što i naš zakon propisuje da bebe moraju biti na određen način prevožene u automobilima”, rekao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
 
Kazao je i da je na ovaj, simboličan način, lokalna samouprava, pokušala da pomogne roditeljima beba.
"Vidimo da je odziv veoma dobar i posebno nam je drago zbog toga. Zato ćemo u narednim godinama pokušati da povećamo broj auto sedišta koja će biti podeljena, jer, očigledno je, postoji potreba za tim, a sve u sklopu naše priče i onoga što radimo, a tiče se stimulacije rađanja beba. Pomažemo prvorođenu bebu sa pedeset hiljada, a drugo i treće rođeno sa trideset pet hiljada dinara, a sve je u programu i politike Vlade Republike Srbije. Čuli ste i predsednika Aleksandra Vučića o tome šta sve Vlada Srbije priprema za stimulaciju rođenja beba, odnosno povećanja nataliteta u Srbiji", kazao je još gradonačelnik Janjić.