Jubilarni, deseti ''Soundlovers'' od 20. do 22. jula

Jubilarni, deseti “Soundlovers” muzički festival održaće se od 20. do 22. jula u prepoznatljivom prostoru letnje Kino bašte u Zrenjaninu, ove godine pod prikladnim nazivom “Soundlovers X”, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostoru kluba “Kapetan Džek”.
 
Grad Zrenjanin i ove godine podržao je organizaciju festivala, te su se predstavnicima medija obratili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, kao i PR festivala Đorđe Banjai i PR menadžer kompanije “Gomeks” Nedeljko Golušin
 
“Još jedna godina, još jedan festival, deseti po redu, i ovoga puta ističem da je to festival koji je značajan za grad Zrenjanin i koji ga promoviše, jer okuplja mlade ne samo iz našeg grada, već i iz mnogih drugih sredina. Koristim priliku da ih sve pozovem da budu naši gosti od 20. do 22. jula i da se dobro provedu na festivalu, što će im organizatori sigurno priuštiti”, rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i naglasio da decenija trajanja “Soundloversa” govori da je on kvalitetan, prepoznat i da ima svoju vrednost koja ga je održala svih prethodnih godina.  
 
 
“Grad Zrenjanin nastaviće da podržava festival, jer smatra da u njega vredi ulagati, posebno što u organizaciji stoje mladi ljudi, koji su ga i započeli i svojim idejama doprineli da traje do danas”, poručio je zamenik gradonačelnika Santovac. 
 
“Kao i prethodnih godina, prva dva dana festivala obeležiće malo komercijalniji zvuci elektronske i dens muzike, a odlučili smo za jubilarni festival da uvedemo i novinu - umesto trep i hip-hop zvuka treće veče obeležiće zvuci andergraund elektronske muzike”, rekao je Đorđe Banjai i najavio i ovoga puta nastupe u evropskim razmerama poznatih i priznatih di-džejeva.
“Nakon što je sa afričkog prešao na evropsko tržište, prve večeri u Zrenjaninu nastupiće DJ Karim Mika, drugog dana dolazi nam slovački DJ Avadoks, dok će treće večeri nastupiti domaći DJ TKNO. Pored njih, imaćemo i odličnu ponudu domaćih di-džejeva”, pobrojao je Banjai glavne učesnike desetog “Soundloversa” i dodao da je više od 500 ulaznica već prodato i da je interesovanje publike za ovogodišnji festival veliko. 
 
 
 
“Mi smo se i ove godine pridružili timu koji organizuje jubilarni “Soundlovers” festival u Zrenjaninu, ali tokom manifestacije “Dani piva” bićemo deo i tradicionalnog “Mini Soundlovers” festivala, dobre prilike da se i najmlađi Zrenjaninci okušaju u karaokama u centru Zrenjanina. Biće to zabava za sve generacije, a sam festival “Soundlovers” prepun sjajnih sadržaja i kvalitetnih di-džejeva. Tradicionalno dobru saradnju imamo i sa Gradom Zrenjaninom i ona je nekako uvek u uzlaznoj liniji”, kazao je PR menadžer “Gomeks” Nedeljko Golušin. 
 
 
Festival “Soundlovers” je 2009. godine osnovala grupa mladih ljudi koji ga iz godine u godinu razvijaju i rade na unapređenju turističke ponude grada, a posle “Dana piva” smatra se najposećenijom muzičkom manifestacijom u gradu.