Gradonačelnik u Barskoj ulici: radovi za veću bezbednost svih učesnika u saobraćaju

Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas Barsku ulicu u Zrenjaninu, gde su u toku infrastrukturni radovi na rekonstrukciji kolovoza, trotoara i atmosferske kanalizacije, na potezu od ulice Prilepski red do Mostarske, u dužini od oko 800 metara. Zajedno s gradonačelnikom, radove su obišli zamenik Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić i direktor Javnog preduzeća za urbanizam Jovan Cvetić.
 
 
 
 
Zrenjaninci ovaj potez prepoznaju kao “Mužljansku krivinu”, prometnu saobraćajnicu koja od centra grada vodi ka Mužlji i kupalištu “Peskara”. Ovde se nalazi i supermarket “Univereksport”, dve benzinske stanice, stovarište građevinskog materijala, tako da je pitanje veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i nametnulo pokretanje radova.  
 
“Praktično smo novu građevinsku sezonu i počeli u Barskoj ulici, ovde su bili problemi od lošeg, uskog kolovoza do nedostatka trotoara, pešačke staze, i sada sve radimo u dužini od 800 metara, a investiciju realizujemo u saradnji s Ministarstvom privrede. Ukupna vrednost radova je 33 miliona dinara, a Ministarstvo privrede nam je pomoglo sa 19 miliona, na čemu smo im zahvalni”, kazao je Čedomir Janjić. 
 
 
 
Gradonačelnik je objasnio da se, uporedo s novim kolovozom, gradi i pešačka staza koja nije postojala, ali i rekonstruiše atmosferska kanalizacija.
“Siguran sam da ćemo dobiti dobru, kvalitetnu saobraćajnicu, povezanu i sa Ulicom Franje Kluza, koju smo rekonstruisali, proširili i uredili prošle godine, tako da polako rešavamo i taj problem bezbednosti u ovom delu grada, jer mnogo naših sugrađana upravo ovim putem ide do “Peskare” ili do Mužlje”, rekao je on.
 
 
 
 
Tokom obilaska lokacije, gradonačelnik je razgovarao i s građanima koji žive u blizini i zadovoljni su izvedenim radovima. Osim novog trotoara ispred njihovih kuća, biće im urađeni i novi kolski prilazi, čime će se bezbednije uključivati u saobraćaj. 
 
Izvođač radova je preduzeće “Štrabag - Vojvodinaput” Pančevo, uz nekoliko podizvođača, a rok za završetak radova je 1. septembar.