Zrenjanin odličan domaćin turnira prvenstva Srbije u odbojci na pesku (15 fotografija)

Na novim terenima za odbojku na pesku na gradskom kupalištu “Peskara” održan je proteklog vikenda četvrti turnir ovogodišnjeg prvenstva Srbije u tom sportu. Uz učešće 42 ekipe - 26 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji - turnir “Banka Poštanska štedionica lige u odbojci na pesku” organizovali su Sportski savez grada Zrenjanina i Odbojkaški klub “Klek Srbijašume”, a pod okriljem Odbojkaškog saveza Srbije. Ovo je peta sezona u kojoj je naš grad domaćin jednog od turnira, a po drugi put održan je na terenima na Peskari.   
 
 
 
 
U konkurenciji muških ekipa pobednici su Đorđe Klašnić i Marko Plavšić, koji su rezultatom 2:0 u setovima savladali Damjana Pušonjića i Vukašina Rajkovića. Bronza je pripala timu u sastavu Gavrilov/Milić. U ženskoj konkurenciji, u uzbudljivoj reprizi finala prethodnog turnira u Velikom Gradištu, par Gorana Mrđan/Aleksandra Aleksić savladao je Natašu Savović i Katarinu Raičević rezultatom 2:1. Treće mesto osvojile su Marija i Tamara Miljević. 
 
 
 
 
Pobednicima su medalje i trofeje uručili Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, kao i predstavnici Sportskog saveza grada i Poštanske štedionice. Komentarišući ovaj sportski događaj u našem gradu, Salapura je naglasio da su prošle godine upravo za ovu namenu izgrađeni novi tereni na Peskari, koji su ovog leta dobili i dodatne sadržaje, i da će ceo kompleks, pre svega, biti na korist posetiocima kupališta i građanima Zrenjanina. 
“Grad Zrenjanin ima dobru saradnju s više nacionalnih granskih saveza, a naravno zbog poznatih odbojkaša i odbojkašica iz našeg grada, imamo dobru saradnju i sa Odbojkaškim savezom Srbije. Plod te dobre saradnje je svakako i organizacija elitnog takmičenja, državnog prvenstva u bič-voleju, peti put u našem gradu, a drugi put na ovoj lokaciji”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i istakao da je takmičenje proteklo u najboljem redu.
 
 
 
 
“Vreme nas je poslužilo i mislim da su zadovoljni i svi učesnici ovog takmičenja, a zadovoljstvo delimo i mi u organizaciji. Odbojka na pesku jeste nova disciplina u porodici sportova i u našoj zemlji i našem gradu i svake godine Zrenjanin ima svoje predstavnike na ovom turniru. S obzirom da je ovo, pre svega, letnji sport, ali i olimpijska disciplina, radimo na tome da ga popularišemo tokom letnjih meseci, a ponudom ovakvih sadržaja nastojimo da ga što više približimo našim sugrađanima i stvorimo dobru bazu za dalje bavljenje ovim sportom”, naglasio je Salapura.       
 
 
 
 
Turnir u Zrenjaninu pozitivno je ocenio i Siniša Antonić, predsednik komisije za odbojku na pesku Odbojkaškog saveza Srbije.
“Petak je bio rezervisan za kvalifikacije, subota za razigravanje, a danas su igrani finalni mečevi. Nakon ovog turnira selimo se u Bač, posle toga turniri su u Beogradu i Novom Sadu i imamo veliko finale u Somboru, polovinom avgusta. Svi gradovi do sada bili su jako dobri domaćini i zainteresovani za organizaciju ovakvih turnira, baš kao što je bio i Grad Zrenjanin, kog moram da pohvalim, jer je tokom sva tri dana sve funkcionisalo u najboljem redu, imali smo sve što nam je potrebno za održavanje takmičenja”, kazao je Antonić i dodao da je ovaj sport u našoj zemlji još uvek u razvoju i da se dopunjuje uz dvoransku odbojku, koja se pretežno igra u zimskim mesecima.