Gradonačelnik Janjić i Zoran Tošić - Bambi otvorili 33. ''Dane piva''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić - Bambi sinoć su otvorili 33. “Dane piva”. Uz tradicionalnu pivsku zdravicu glumca Prvoslava Zakovskog i vatromet, koji je izmamio aplauze više hiljada prisutnih na Žitnom trgu, gradonačelnik Janjić pozvao je Zrenjanince i njihove goste da posete manifestaciju i brojne programe koji su pripremljeni.  
- Danas je i Velika Gospojina, slava našeg grada, i ja vam, pre svega, želim srećnu slavu. Danas smo ovde da slavimo i pivo, po 33. put, poznati smo po ovom slavlju, druženju i okupljanju, Zrenjaninci su vredni ljudi, dobri domaćini, gosti vole da dolaze kod nas i nadamo se da ćemo i neke rekorde oboriti ove godine. Da se dugo viđamo i da dugo slavimo, i slavu i pivo, otvaram 33. “Dane piva” - poručio je gradonačelnik sa festivalske bine. 
 
 
 
 
Obraćajući se potom i brojnim predstavnicima medija, rekao je da se Grad Zrenjanin trudi poslednjih godina da manifestaciju podigne na viši nivo.
- Sve je više gostiju, posetilaca, nadamo se samo ove godine dobrom vremenu, mislim da je program adekvatan manifestaciji. Nije lako organizovati šest dana maksimalnog programa na nekoliko lokacija, sa više od 2500 učesnika, što u zabavnom, što u sportskom delu programa, i to je ono što ovu manifestaciju izdvaja od drugih - kazao je Janjić. 
 
Upitan šta će sigurno posetiti tokom manifestacije, gradonačelnik je rekao da će to zavisiti od brojnih obaveza i radnih aktivnosti koje ima ovih dana, jer će grad posetiti veliki broj gostiju i zvaničnih delegacija, ali da svakako neće propustiti koncert Zrenjaninske filharmonije na Trgu slobode, u četvrtak.
- Koncert će biti i direktno prenošen na programu Radio-televizije Vojvodine, verovatno i na drugom programu RTS, što je svojevrsno priznanje i za našu filharmoniju i za celokupnu manifestaciju - naglasio je on.
 
 
 
Fudbaler “Partizana” i reprezentativac naše zemlje Zoran Tošić - Bambi, naš sugrađanin, rekao je da posećuje “Dane piva” kad god je u mogućnosti i zahvalio se gradonačelniku na pozivu da ove godine otvori manifestaciju. Pozvao je sugrađane da dođu u što većem broju i da se dobro provedu. 
 
Sinoćni koncerti na Žitnom trgu izazvali su veliko interesovanje i privukli brojnu publiku, koji su pozdravili nastupe Baneta Krstića i “Garavog sokaka”, Željka Vasića i Topalka.   
 
 
 
 
“Dani piva” nastavljaju se danas nizom programa na više lokacija. Na Trgu slobode već od 16 časova počinje “Summer Dance Fest”, dva časa kasnije svečano se otvaraju drugi po redu “Dan mađarsko-srpske privrede” i 35. “Zlatni kotlić”, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. 
 
Dečji program, koji je ove godine organizovan u Plankovoj bašti, parku kod Kulturnog centra, počinje u 17 časova. U 19 časova biće izvedena predstava u izvođenju Cekom-a, a od 20.30 časova počinje bioskop na otvorenom, uz crtane filmove.
 
Na Žitnom trgu od 19.30 nastupa grupa “Bubamare”, od 21.00 je prvi krug takmičenja u brzom ispijanju piva, od 21.15 počinje koncert “Kilo Kilo bande”, a u 23.00 na binu izlazi Darko Rundek