Uz fabriku guma u Zrenjanin stiže i kompanija za proizvodnju cinka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Zrenjaninu najavio još jednu veliku kinesku investiciju u našem gradu, a slobodno se može reći i u Republici Srbiji - fabriku za proizvodnju cinka. To je predsedniku Srbije juče na sastanku u Zrenjaninu lično saopštio Cimeng Đao, generalni menadžer kompanije “Zhiyi Zinc Industry”, nakon što je razmatrao još neke lokacije za investiranje u Srbiji.
- To je kompanija koja ostvaruje 20 procenata svetske proizvodnje cinka i njihov generalni menadžer izabrao je lokaciju upravo ovde, u Zrenjaninu, pa će i oni ovde graditi pogone i zaposliti još 500 ljudi, i raditi zajednički posao s gospodinom Vangom i kompanijom “Linglong Tire” - posebno je juče istakao predsednik Vučić. 
 
 
 
  
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić juče je u popodnevnim časovima razgovarao s predstavnicima kineske delegacije, ne krijući zadovoljstvo zbog namera kompanije koju vodi Cimeng Đao da se pridruži kompaniji koja će u našem gradu realizovati najveću stranu direktnu investiciju u Republici Srbiji.
 
Višečlana privredna delegacija iz Kine, u okviru posete Zrenjaninu, nakon šetnje centrom grada, obišla je i lokaciju budućeg kompleksa za proizvodnju guma i zajedno s predstavnicima grada upoznala se s prvim planskim dokumentima za realizaciju te kapitalne investicije. Uz srdačan pozdrav gradonačelnika Janjića i predsedavajućeg i izvršnog direktora “Shandong Linglong Tire Co. Ltd.“ Fenga Vanga, izraženo je obostrano uverenje da je jučerašnja njegova poseta Zrenjaninu bila samo prva u nizu i da tek predstoje brojni operativni sastanci, jer se očekuje da izgradnja proizvodnih pogona u industrijskoj zoni “Jugoistok” počne već na proleće naredne godine.