"Velika nagrada Zrenjanina" okupila rekordan broj takmičara

Više od 50 takmičara danas je na licenciranoj stazi "Jugoistok Ečka" učestvovalo u završnom takmičenju u ovogodišnjoj borbi za bodove u moto trkama.
Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i Auto-moto klub ”Petrovgrad” iz Zrenjanina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. 
 
 
Prilikom svog obraćanja takmičarima, gledaocima i organizatorima, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je istakao da je ovo prilika i za promociju industrijske zone i njenih kapaciteta, i naglasio:
"Želim najpre da se zahvalim Auto-moto savezu Srbije što veruje u Zrenjanin, te drugu godinu zaredom zajedno organizujemo ovo atraktivno takmičenje. Posebnu zahvalnost dugujemo i auto-moto klubu "Petrovgrad", koji je nesebičnim zalaganjem omogućio da sve protekne u najboljem redu. Čestitam i svim gradskim i pokrajinskim službama koji su dali punu podršku. Ovo je prilika da svi posetioci, koji su pre svega ljubitelji moto sporta, vide našu industrijsku zonu, i nove investitore koji u njoj grade pogone. U budućnosti ćemo se truditi da ovakvi događaji budu još masovniji, i trku podignemo na najviši rang takmičenja", istakao je Santovac.
 
 
Staza u industrijskoj zoni ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a uz nastavak saradnje Auto moto saveza Srbije, Moto saveza Srbije, auto moto kluba "Petrovgrad" i grada Zrenjanina, na toj stazi bi trebalo da se voze i discipline za međunarodni šampionat.
 
 
Nakon što je trku zvanično proglasio otvorenom, generalni sekretar Auto moto saveza Srbije Predrag Đurđev, rekao je da je današnji dogaďaj rezultat negovanja dobrih odnosa Auto moto saveza i grada Zrenjanina, i posebno se zahvalio gradonačelniku Čedomiru Janjiću na podršci u organizaciji.
"Ovom trkom obeležavamo kraj moto sezone u Srbiji. Čestitam gradu Zrenjaninu i gradonačelniku što postajete lider u oblasti motociklizma u našoj zemlji. Danas je pred nama jedna pre svega sigurna staza, o čijem kvalitetu govori i licenca koju je dobila od strane Auto moto saveza Srbije. Dosta takmičara i lepo vreme čine da, ono što je Ušće za Beograd, to je ova staza u ove dane takmićenja za Zrenjanin, i biće odlučeni mnogi pobednici u ovoj sezoni", rekao je Đurđev
 
 
Sutra su na programu nova nadmetanja i atraktivne vožnje, a pored ljubitelja dvotočkaša otvaranju moto trke " Velika nagrada Zrenjanina 2018", prisustvovali su pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i predsednik auto moto kluba "Petrovgrad" Dragan Gudžev.