Predstavljen projekat ''dm inkubator''

Promocija projekta „dm inkubator”, koji za cilj ima razvoj domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na tržištu Srbije, održana je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Događaju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je izrazio zadovoljstvo što je ta renomirana kompanija odlučila da Zrenjanin bude jedan od osam gradova u kojima se organizuju promocije projekta i tako prepoznala potencijale našeg grada.
- Cilj svih nas u Gradskoj upravi jeste da imamo što manje nezaposlenih, sve ono što se u proteklom periodu dešava ukazuje na taj trend. Važno nam je i da pomognemo malim proizvođačima, da oni budu konkurentni i razvijaju svoju proizvodnju i plasiraju proizvode, a jedan od takvih projekata koji im može pomoći jeste i ovaj koji danas predstavljamo. Mi nešto slično već imamo u Zrenjaninu gde su mali proizvođači uspeli da plasiraju proizvod kroz prodajne objekte kompanije “Gomeks”, a moram se zahvaliti kompaniji ”dm” koja akcenat stavlja na domaću proizvodnju i mogućnost da se ti proizvodi dalje plasiraju - rekao je on, napominjući da je reč o dobrom primeru koga bi trebalo da slede i druge kompanije.   
 
 
 
Predstavljajući projekat, Predrag Petrović, član uprave ”dm Srbija” rekao je da nije reč o marketinškoj kampanji, već o projektu koji za cilj ima da dugoročno plasira nove srpske proizvode u celoj Srbiji i da ih, ukoliko se u smislu prodaje dobro pokažu, preporuči i drugim zemljama u kojima ”dm” posluje. 
 
Ana Žegarac, rukovodilac odeljenja za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije, kazala je da je ta agencija, podržavajući projekat zajedno sa partnerima, pozvala srpska mala i srednja preduzeća i preduzetnike da svoje nove proizvode upodobe zahtevima ovako velikog trgovinskog lanca. 
-To nije sve, dobiće bespovratnu nefinansijsku podršku kroz savetodavne usluge i treninge kako bi svoje nove proizvode sa srpskog tržišta plasirali, a cilj nam je da se akcija ne završi iduće godine, već da se podrška malim i srednjim preduzećima i podrška plasmanu srpskih proizvoda nastavi i ubuduće - kazalа je ona. 
 
 
 
Kompanija ”dm - drogerie markt” pokrenula je projekat „dm inkubator” koji srpskim proizvođačima pruža mogućnost da razviju svoj proizvod i plasiraju ga na domaće tržište kroz lanac ”dm” prodavnica, kako bi doprinela razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu. 
 
Učešćem u ovom projektu, koji se realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, proizvođači iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem i, potencijalno, najzahtevnijim evropskim tržištima. 
 
Prijava učesnika će se vršiti putem portala www.dm-inkubator.rs, a konkurs je otvoren od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine. 
 
 
Po završetku prijava, sledi provera i selekcija proizvoda koji će ući u uži izbor, a nakon toga oni odabrani biće deo projekta „dm inkubator“ koji predstavlja idealnu priliku njihovim proizvođačima da dodatno unaprede svoje proizvode kroz programe podrške od strane Organizatora i Partnera – savetovanja i mentoring dobavljača, redizajna ambalaže i primene najsavremenijih brend strategija razvoja proizvoda tokom projekta. 
 
Finalni odabir je u periodu 01.04. – 30.04.2019. godine, a proglašenje (objavljivanje informacije o pobednicima) je planirano za 01.05.2019. Odluku o tome koji će se novi proizvodi naći na policama ”dm”-a doneće stručni žiri koji će činiti predstavnici svih partnerskih organizacija u projektu na osnovu pravila i uslova konkursa, kao i jasno definisanih kriterijuma selekcije. Uz to, kupci će izborom ovih proizvoda prilikom kupovine direktno podržati osnaživanje domaće proizvodnje i, prema vlastitim potrebama i željama, nastaviti da kreiraju ponudu ”dm”-a.
 
Promocija projekta u Zrenjaninu ogranizovana je uz podršku Grada Zrenjanina i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj “Banat”