Rukometaši Srbije i Belgije igraće 24. oktobra u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin i hala sportova “Kristalna dvorana” biće za dve nedelje domaćini još jedne zvanične međunarodne utakmice neke od naših reprezentativnih selekcija, a ovoga puta biće to rukometna reprezentacija Srbije koja će u sredu, 24. oktobra ugostiti ekipu Belgije. Reč je o meču prvog kola kvalifikacija za 13. Evropski šampionat koji će 2020. godine zajedno organizovati Austrija, Norveška i Švedska. 
 
 
Povodom predstojeće utakmice, Zrenjanin su juče posetili čelnici nacionalne rukometne federacije - predsednik Rukometnog Saveza Srbije Božidar Đurković, potpredsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Mazlam Džemailoski. Oni su u Gradskoj kući razgovarali s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim pomoćnikom Simom Salapurom, a prisustvovali su i predstavnici Rukometnog kluba “Proleter”, tehničkog organizatora ove utakmice. 
 
 
Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija RSS obišla je i “Kristalnu dvoranu”, gde će reprezentacija Srbije i trenirati dva dana uoči utakmice. U Zrenjaninu će biti održana i sednica Upravnog odbora RSS, a utakmica Srbija - Belgija biće prilika i za podsećanje na neke značajne datume iz istorije rukometnog sporta na ovim prostorima. Naime, reprezentacija Jugoslavije je prvu utakmicu “pod krovom”, dakle u namenskoj sportskoj hali, odigrala upravo u Zrenjaninu, u hali “Medison”, 26. januara 1963. godine. Savladana je tada Norveška, visokim rezultatom 21:7. 
 
 
Jučerašnji sastanak, osim dogovora o samom meču 24. oktobra, bio je prilika da se porazgovara i o aktuelnom trenutku zrenjaninskog rukometa i o nastojanjima Rukometnog kluba “Proleter” da se vrati na staze nekadašnje slave, kada je bio dvostruki šampion Jugoslavije i finalista Kupa evropskih šampiona, a za većinu njegovih utakmica u “Medisonu” tražila se tih godina karta više.