Uspešno završen 3. Zrenjaninski polumaraton

Treći Zrenjaninski polumaraton održan je juče u odličnoj atmosferi, a nakon 21,120 istrčanih kilometara, pobedu su odneli Velimir Bojović iz Niša i Nataša Ćulafić iz Kovačice. Pobednik u muškoj konkurenciji ostvario je rezultat 1:12:31, zabelešivši novi rekord trke u Zrenjaninu, a pobednica je kroz cilj na Trgu slobode prošla u vremenu 1:30:38. Drugoplasirani su Miloš KrstićAleksandra Kostadinović, dok su treća mesta zauzeli Miloš Dajević i Sara Kuzmanović
 
“Trku zadovoljstva”, u dužini od 7 kilometara, najbrže su istrčali Kristijan Stošić i Katarina Pohlod. Jelena Tatalović i Mile Pavlović zaslužili su posebne nagrade, kao najbrži Zrenjaninci koji su učestvovali u trci. Jelena je zauzela 7. mesto u konačnom poretku, dok je Mile prošao kroz cilj deveti u muškoj konkurenciji.  
 
 
 
 
Trku je otvorio, sve učesnike pozdravio i poželeo im uspeh na stazi, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji se potom priključio polumaratoncima i istrčao “Trku zadovoljstva”. Nagrade najuspešnijima dodeli su Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, organizatori polumaratona Milan Delić i Miroslav Molnar, kao i promoterke Sofija Olić i Rada Perović. 
 
Polumaratonskoj trci prethodile su trke učenika viših razreda zrenjaninskih osnovnih škola i revijalna “trka beba”, na kojoj je desetak naših najmlađih sugrađana otpuzalo dužinu predviđene tepih-staze i primilo prigodne nagrade od organizatora. 
 
 
 
 
Trka je protekla u povoljnim vremenskim uslovima, trčali su i mladi i stari, aktivni atletičari i rekreativci, a građani su pozdravljali učesnike duž cele trase kojom se trčalo. Veliki doprinos dobroj organizaciji manifestacije dali su pripadnici Policijske uprave Zrenjanin, organizacije Crvenog krsta, Sportskog saveza grada, volonteri Zrenjanina, a samu organizaciju potpisuju Atletsko-rekreativni klub “Petrovgrad” Zrenjanin i Grad Zrenjanin. Pridružili su se i brojni sponzori, prijatelji i medijski pokrovitelji.