Veliki pehar Novosadskog sajma stigao u Zrenjanin

Sinoć je u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma održano "Veče šampiona",  u okviru 51. Međunarodnog sajma lova, ribolova, sporta i turizma " Lorist". Na dodeli nagrada prisustvovao je veliki broj predstavnika Pokrajinske Vlade, institucija, kao i inostranih i domaćih predstavnika sektora za turizam i privredu, ali i gradova i opština iz cele Srbije koji su prepoznali turizam kao osnovu razvoje svoje sredine. 
 
 
Zrenjanin je i ove godine lider u organizaciji manifestacija, pa je tako veliki pehar Novosadskog sajma uručen gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, a grad Zrenjanin nagrađen je za visok kvalitet u organizaciji manifestacija. 
Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je nagradi predhodilo puno truda i rada, ali da je ovo priznanje i obaveza da se kvalitet i kontinuitet nastavi i u godinama i organizaciji manifestacija koje tek slede, i dodao:
 
 
Veliki trud ulažemo da Zrenjanin promovišemo kao dobro mesto za investiranje, ali svakako turizam prepoznajemo kao veliki resurs na čijem daljem razvoju ćemo tek raditi. Potvrđeno je i večeras ovim priznanjima da dobro organizujemo manifestacije, na čelu sa brendom našeg grada, "Danima piva" na koje smo ponosni, a koji su 33. put oborili rekord posete sa pola miliona posetilaca za sedam dana trajanja. Ovaj podatak dovoljno govori o značaju  manifestacije i njenoj popularnosti ne samo u Zrenjaninu, već i širom naše zemlje. Želim da naglasim da je velika čast što je Novosadski sajam prepoznao visok kvalitet naših manifestacija u odnosu na druge koje se organizuju u Srbiji, rekao je Janjić obraćajući se medijima.
 
 
Nagradu na “Večeri šampiona” pored grada Zrenjanina nagrađena je  i Turistička organizacija grada Zrenjanina  za doprinos  razvoja turizma grada Zrenjanina, a nagradu je primio direktor Zoran Ljubotina.
Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina rekao je da je ova nagrada izuzetan podstrek za sve nas u turizmu. Naš grad ima brojne kvalitete kojim bi privukao veliki broj posetilaca i za jedan dobar prosperitet u turizmu..
 
 
Inače, Lorist je već više od pola veka mesto gde se promovišu bogati potencijali Vojvodine u oblasti lova, ribolova i turizma. Ove godone na sajmu nastupa 450 domaćih i inostranih izlagača iz 20 zemalja, a Lorist je za posetioce otvoren do nedelje, 7. oktobra.