Gradonačelnik posetio porodilište - Dunja prva beba u Novoj godini

Dunja Lakatuš iz Aleksandrova prva je beba rođena u Novoj godini u zrenjaninskom porodilištu, a majka Vesna donela ju je na svet jutros u 3.06 časova. Dunja je ocenjena najvišom ocenom, teška je 4,250 kg i duga 53 cm. U prepodnevnim časovima 1. januara rođen je i prvi dečak, majka je Sandra Erski.
 
 
 
Kao i svake godine, prvog januara, porodilište je danas posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, svim majkama čestitao Novu godinu i uručio prigodne poklone bebama, poklon-pakete sa opremom i kozmetikom, koje Grad Zrenjanin obezbeđuje u saradnji s Apotekom Zrenjanin. Takođe, prve dve bebe rođene u 2019. godini dobile su na poklon i dečja auto-sedišta, dar Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Grada Zrenjanina, a isti poklon dobiće veći broj beba koje će se u Zrenjaninu roditi na početku ove godine. 
 
 
 
Direktorka Opšte bolnice "Đorđe Joanović" dr Ivana Tešić zahvalila se, u ime porodilja i beba sa  Ginekološko-akušerskog odeljenja bolnice, u ime zaposlenih i u svoje lično ime, gradonačelniku i Gradskoj upravi na tradicionalnoj dodeli poklona koji će značiti i majkama i bebama.  
- Ako bi u bolnici tražili mesto sa najviše radosti i pozitivne energije, onda je to svakako porodilište. Ovde se svakodnevno rađa novi život, rađa se roditeljstvo i drago mi je što baš s ovog mesta imam priliku da poželim mojim sugrađanima Srećnu Novu 2019. godinu i da im svaki dan bude ispunjen radošću i zdravljem i da im se ispune sve želje koje su sebi zamislili - poručila je direktorka dr Tešić. 
 
 
 
Dežurni ginekolog-akušer dr Milica Poučki iznela je statističke podatke o novorođenim bebama u prethodnoj godini, na osnovu kojih je rođeno 13 beba manje nego u 2017. godini.  
-  U prethodnoj godini na našem odeljenju bio je 1381 porođaj i rođeno je 750 dečaka i 644 devojčice, imali smo dakle i 13 blizanaca. Carskim rezom završeno je 365 porođaja. To je 13 beba manje u odnosu na 2017. godinu - kazala je ona i poželela da u Novoj 2019. godini u Zrenjaninu bude više beba.