Gradonačelnik potpisao ugovore o stipendiranju sa 129 učenika i studenata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 60 učenika i 69 studenata koji su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Zrenjanina za školsku 2018/19 godinu. 
 
U odnosu na prethodnu školsku godinu praktično je povećan iznos stipendija i izjednačen sa stipendijama koje dodeljuje Republika Srbija - mesečni iznos je za učenike srednjih škola 5.400,00 dinara, a za studente 8.400,00 dinara i isplaćuju se u deset mesečnih rata. Takođe, značajno je povećan i broj stipendista, jer ih je prethodne školske godine bilo 97. 
 
 
 
 
U konkursom predviđenom roku podneto je ukupno 163 zahteva, 82 od strane učenika i 81 zahtev od strane studenata. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina, a za njih su mogli da konkurišu učenici svih razreda srednjih škola, kao i studenti, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina i uz stroge kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja.
 
Pozdravljajući učenike i studente, stipendiste Grada Zrenjanina, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspesima, gradonačelnik Čedomir Janjić još jednom je istakao da je, u nizu aktivnosti koje svakodnevno obavlja na toj funkciji, ovo svakako jedna od najlepših.
“Čast mi je što imam priliku da vas vidim i potpišem ugovore o stipendiranju. Verujte da se svakoga dana trudimo da stvorimo atmosferu u ovom gradu da, bez obzira gde završavate škole i studirate, u našoj zemlji ili inostranstvu, možete da se vratite, da se ovde ostvarite i privatno i poslovno. Za to je potrebno da otvaramo nove fabrike, nova radna mesta, da stvaramo nove uslove da bi vi mogli u svom gradu da živite s vašim porodicama, da se sa roditeljima i prijateljima ne viđate preko “skajpa”, i mislim da je to cilj i nas i vaših roditelja i verujem da ćemo uspeti u tome”, poručio je gradonačelnik i poželeo učenicima i studentima da u narednim godinama postižu još bolje rezultate.  
 
 
 
 
U ime stipendista zahvalio se Nemanja Čobanov, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovali su i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i  načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.