Otvorena Kancelarija za Banat Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine

U prisustvu zvaničnika Grada Zrenjanina i Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Srbiji, juče je u Zrenjaninu svečano otvorena Kancelarija za Banat tog saveta. Prethodno je upriličen prijem za članove Nacionalnog saveta i potpisan Protokol o saradnji s Gradom Zrenjaninom, a Zrenjaninskoj gimnaziji uručena donacija knjiga na nemačkom jeziku. 
 
 
 
Delegaciju Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Srbiji, koju je predvodio predsednik Mihael Plac, u ime Grada Zrenjanina je primio i pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je potom i potpisao Protokol o saradnji. 
 
Kancelarija za Banat Nacionalnog saveta smeštena je u okviru Centra Banatskih Švaba „Haus Regina“, u Ulici Žarka Zrenjanina u našem gradu, a simbolično su je otvorili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Srbiji Mihael Plac. Povodom početka rada Kancelarije, otvorena je i prigodna izložba „Naseljavanje Podunavskih Švaba u Vojvodinu“, koju su omogućili Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, Austrijski  kulturni forum Beograd, Centralni muzej Podunavskih Švaba u Ulmu i Ministarstvo unutrašnjih poslova SR Nemačke.