Град Зрењанин и ове године даровао ауто седиштима 60 беба рођених у зрењанинском породилишту

Већ традиционално уручење ауто седишта за првих 60 беба рођених на почетку године у зрењанинском породилишту организовано је данас у амбијенту Градске баште. Због ванредног стања, а сада и ванредних мера које су још увек на снази, свечаност jе одржана нешто касније него што је то било претходних година, а због здравствене сигурности изостало је и присуство беба и седишта су уручена само родитељима или бакама и декама, којих је такође било на данашњој свечаности. 

Све то није умањило значај ове акције коју реализује Град Зрењанин, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима на територији града. Седишта су родитељима уручили заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћници Душко Радишић и Симо Салапура.

Заменик градоначелника је, у име Града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име, честитао присутнима, јер то значи да су постали родитељи у 2020. години. 
- Нешто што је најлепше у животу неком се ове године десило први пут, неком други или трећи, можда и више од тога, у савком случају град већ седму годину додељује ова ауто седишта и мислимо да је у питању сјајна акција. Предвидели смо тај поклон за првих 60 беба у току једне године, прошле смо тај број проширили и још једном делили седишта, а циљ нам је да у наредном периоду будемо у могућности да свака беба добије ауто седиште - рекао је Сантовац и додао га Град Зрењанин доста улаже у популациону политику, али да увек може и треба више.

- Трудићемо се да у наредном периоду то тако и буде, у интересу свих нас који живимо у Зрењанину и који желимо да останемо у њему, и наше деце која треба да имају све услове и могућности за живот у нашем граду - поручио је заменик градоначелника.  

Ова акција се спроводи већ седму годину заредом, у оквиру програма Града Зрењанина за унапређење и безбедност саобраћаја. Додела дечјих ауто седишта само је једна од активности усмерених ка повећању безбедности деце у саобраћају, поред уређења саобраћајница у зони школа и дечјих вртића или постављања нових хоризонталних препрека на путевима - лежећих полицајаца. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5665/Sedista_za_bebe_2020_0.jpg