На иницијативу градоначелника Чедомира Јањића одржан састанак са представницима кафилерије “Прекон”

Поводом проблема са којима се суочавају становници Зрењанина, а због непријатних мириса који се шире из зрењанинске кафилерије, данас је на иницијативу градоначелника Чедомира Јањића одржан састанак са директором “Прекона” Славком Поповићем и правним тимом компаније “Матијевић”, а разговору су присуствовали и помоћник градоначелина Душко Радишић, начелница Градске упаве Јасмина Малинић, њен заменик Милош Королија, градски инспектор за заштиту животне средине Драгана Адамовић и Ненад Петровић заменик начелника Одељења инспекција Градске управе.
  

 

Градоначелник Јањић је указао да је до сада било неколико покушаја да се са власником те фабрике договори уградња опреме која би спречила ширење непријатних мириса, али да ти разговори очигледно нису довели до решавања проблема који већ тридесет година мучи Зрењанинце.
- Управо из тог разлога сам данас заказао овај састанак како би заједно сагледали све аспекте и преузели решавање тог проблема - рекао је он упутивши захтев да све надлежне службе, у сврху заштите грађана, појачају контролу и изврше инспекцијске послове по свакој пријави грађана, а  све у складу са правилницима и законом.

 

 

- Када је реч о непријатним мирисима и негодовању Зрењанинаца, морам рећи да су они оправдано незадовољни, због тога им дајем пуну подршку и поручујем да ћемо овај дугогодишњи проблем решити у најкраћем року, јер, сви рокови за то већ су одавно прошли, време је да га решимо, једном заувек. Не желимо да се Зрењанин упише на мапу еколошких проблема, интерес нам је да у сарадњи са грађанима решавамо проблеме, јер желимо здраву средину за нашу децу. Зато је  Градска управа преузела на себе решавање проблема са кафилеријом и врло брзо ћемо имати једно или више решења, али, свакако да је измештање фабрике готово сигурно - објаснио је градоначелник Јањић.

Током данашњег састанка закључено је да ће Градска управа свим расположивим средствима ући у што је брже решавање проблема и у што краћем року представницима фабрике “Прекон” али и грађанима предочити решење.

- Већ радимо на потенцијалним решењима и чим будемо имали готове предлоге, који ипак морају бити и реални, прво ћу обавити разговор са грађанима и уколико нађемо прихватиљв предлог са тиме ћемо изаћи пред власника “Прекона” - указао је још градоначелник.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5730/Sastanak_Kafilerija_004.jpg