Компанија Borets Servise Serbia обележила десет година успешног рада

Компанија Borets Servise Serbia, произвођач и сервисер електричних савремених система за испумпавање нафте и других енергената, обележила је 10 година рада у Србији. Свечаност је одржана у седишту компаније у Зрењанину, у присуству запослених, представника локалне самоуправе и пословних партнера. 
 
Компанија је као правно лице у Србији основана 2010. године, у моменту када се указала потреба за увођењем савремених електричних пумпи на нафтним пољима у Војводини. Од оснивања до данас, захваљујући Boretsu на тржиштима Србије, Хрватске, Словачке и Босне и Херцеговине, имплементиране су најсавременије ЕSP и PCP пумпе без којих је експлоатација нафте из бушотина у данашње време тешко замислива. Поред производње и сервисирања опреме, Borets Servise Serbia  наручиоцима пружа и инжењерске услуге, остварујући тако комплетан, затворен циклус. 
 
 
 
Најзначајнији ресурс компаније су запослени, њих 75-оро, међу којима су многи стицали знање у сервисним центрима Borets-a у Русији, Америци и Египту. У обуке и професионални развој својих запослених компанија Borets Servise Serbia  уложила је значајна средства. Данас, у производној јединици у Зрењанину, раде стручњаци чије савете траже колеге из других Borets центара широм света.
"Десет година рада можда није дуг период, међутим, уколико у обзир узмемо успешност остваривања стратегије коју смо усвојили на почетку, заиста имамо оправдан разлог за обележавање првог значајнијег јубилеја. Када се осврнем на деценију иза нас, могу да кажем да је било потребно пуно труда, времена, рада и челичне дисциплине да створимо успешан бизнис, поуздане партнере и колектив којим се поносим. Већина запослених је у колективу дуже од седам година, што у великој мери говори о стабилности коју смо постигли. Ја сам им захвалан за то што су веровали у моје идеје и планове. Када је реч о плановима за ’наредних 10 година’, наша будућност је окренута новим технологијама и даљем развоју на подручју Србије али и околних земаља, пре свега Мађарске и Румуније", рекао је генерални директор Borets Servise Serbia  Фјодор Кормаков.
 
 
 
Континуираним растућим резултатима и запошљавањем локалне радне снаге, компанија Borets Servise Serbia  је значајно допринела привредном развоју овог дела Баната. 
„За нас је значајна сама чињеница да је компанија Borets пре дест година препознала и одабрала средњи Банат и град Зрењанин као добро место за почетак свог рада. Податак да компанија успешно ради и развија се пуну деценију и да одолева свим изазовима, говори о њеној успешности. Пословање Borets-a је значајно не само за овај град већ и регион“, оценила је начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић након обиласка погона компаније у Зрењанину.
 
Стечено знање и стручност запослени несебично деле са ученицима и студентима. Сарадња са Регионалном привредном комором Зрењанину резултирала је укључивањем Borets Servise Serbia у процес дуалног образовања  за  профил техничар мехатронике.
„Мислим да је Borets Servise Serbia компанија за пример добре сарадње са привредном комором и градом. Ми смо у сталном контакту, од почетка пратим њихов рад. Ушли смо у једну лепу причу, а то је дуално образовање. Од овог септембра ђаци ће долазити у ове погоне на праксу и ту видим будућност града јер ће ти млади људи овде моћи и да пронађу своје радно место“, истакао је директор Регионалне привредне коморе Зрењанин, Предраг Станков.
 
 
 
Од оснивања до данас, Borets Servise Serbia  је стратешки партнер компаније НИС. 
„Компанија Borets Servise Serbia  је наш стратешки партнер већ десет година. Тешко да бисмо успели да испунимо наше планове у производњи нафте и гаса без тако успешне сарадње какву имамо са Borets-om Заједно смо радили, решавали проблеме и напредовали. И у будућности нас очекују нови изазови који подразумевају заједничку сарадњу“, каже директор техничког департмана компаније НИС, Срђан Драгишић.
 
На свечаности поводом 10 година рада Borets Servise Serbia, додељена су специјална признања за близу 40 запослених међу којима већина обележава од осам до десет година рада у компанији. Због актуелне епидемиолошке ситуације, свечаности је присуствовао далеко мањи број званица од првобитно планираног, али је колектив Borets Servise Serbia  обећао да ће наредни јубилеј дочекати у бројнијем друштву и са још значајнијим резултатима.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5754/borets-servise-serbia-10godina_0.jpg