Компанија "Млекопродукт", у сарадњи са компанијом "Promedia", донирала је Заводу за јавно здравље у Зрењанину апарат за обраду тестова

Како би пружила свој допринос граду Зрењанину у борби против пандемије вируса KОВИД-19, компанија "Млекопродукт", која послује у оквиру групе "Savencia Fromage & Dairy", у сарадњи са компанијом "Promedia", која се бави продајом лабораторијске опреме, донирала је Заводу за јавно здравље из Зрењанина апарат за обраду тестова.

Уручењу поклона испред Града Зрењанина присуствовали су Симо Салапура и заменик градоначелника Саша Сантовац, који је истакао важност ове донације.

 

 

- Искористио бих прилику да се захвалим компанији "Млекопродукт" која је препознала потребу становника нашег града и на тај начин показала своју друштвену одговорност. Са овом донацијом сигурно ћемо бити много спремнији уколико дође до новог таласа корона вируса. Захваљујући овом апарату, можемо да истестирамо много већи број  суграђана и да добијемо брже резултате, а самим тим и брже да укажемо помоћ. Град Зрењанин ће у наредном периоду посебно радити на свим стварима које ће имати за циљ да се спречи ширење овог вируса -  рекао је Сантовац.
 

 

 

- Иако се епидемиолошка ситуација у нашој земљи стабилизовала, и даље се велики број људи тестира, што резултира и дужим чекањем на резултате тестова. Из тог разлога, донели смо одлуку да Заводу за јавно здравље из Зрењанина донирамо апарат који ће помоћи нашем здравству када је у питању повећање броја узорковања, као и убрзање времена за обраду тестова. Као и у претходном периоду, и сада нам је од изузетне важности било да као друштвено одговорна компанија и ми реагујемо и пружимо допринос заједници. Од самог почетка ванредног стања донели смо низ мера унутар саме компаније како бисмо на најбољи могући начин заштитили наше запослене, али са друге стране и омогућили да се процеси производње и испоруке млека и млечних производа несметано одвијају - истакао је Андреј Беслаћ, генерални директор "Млекопродукта".

 

 

Мр сци др Здравко Ждрале, в.д. директор Завода за јавно здравље Зрењанин, изразио је велику захвалност на вредној донацији.

- У име свих запослених Завода за јавно здравље Зрењанин, али и у име свих грађана Средњебанатског округа, захваљујем представницима "Млекопродукта" и "Promedie", на овој изузетно вредној донацији. Апарат за аутоматизовану екстракцију нуклеинских киселина, вишеструко увећава капацитете наше лабораторије за обраду узорака и тестирање на Kовид-19, ПЦР-РТ технологијом, што је на задовољство свих грађана овог округа и шире, од изузетног значаја у борби против овог вируса. Обе компаније су препознале битност апарата и одлучиле овом вредном донацијом да подрже Завод, а тиме практично и све здравствене установе Средњебанатског округа, односно грађане кориснике њихових услуга. Задовољство је сарађивати са оваквим компанијама, које су увек, у складу са својим могућностима, спреме пружити помоћ и подршку, препознајући истинске људске вредности, међу којима је здравље наших грађана, без икакве сумње на неприкосновено првом месту - изјавио је др Ждрале.


Захваљујући донацији овог апарата време чекања на потврду резултата тестова биће значајно скраћено, што ће повећати и број узорковања. 
У Заводу за јавно здравље из Зрењанина до сада је била доступна једино ручна припрема узоркованог материјала, која подразумева свега 20 тестова дневно, а уз помоћ машине 96 узорака/30 минута.

Фотографије: компанија "Млекопродукт"

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5757/Aparat_Mlekoprodukt_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5757/Foto1.jpg