Резултати конкурса НИС “Заједници заједно” за 2020. годину - 12,5 милиона динара за десет зрењанинских школа

У оквиру програма "Заједници заједно“ за 2020. годину компанија НИС подржаће 72 пројекта којима ће бити унапређена дигитализација наставног процеса и повећана безбедност деце и наставника у школама широм Србије. Програмом су подржане основне и средње школе из 12 партнерских градова и општина у нашој земљи, у којима НИС остварује највећи део својих пословних активности: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште. За ове пројекте НИС ће донирати 114,5 милиона динара, а овогодишњи програм реализован је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством унутрашњих послова Републике Србије.

На основу објављених резултата конкурса, за Град Зрењанин издвојено је 12,5 милиона динара и та ће средства бити искоришћена за реализацију пројеката у десет основних и средњих школа, у граду и насељеним местима - за набавку опреме, наставних средстава, рачунара, пројектора, уређење и опремање информатичких кабинета и учионица и унапређења система за надзор. У питању су Техничка школа, Музичка школа “Јосиф Маринковић” и основне школе “2. октобар”, "Др Јован Цвијић“, “Жарко Зрењанин” и “Петар Петровић Његош” у Зрењанину, као и школе "Др Бошко Вребалов“ Меленци, “Јован Дучић” Клек, “Свети Сава” Стајићево и “Светозар Марковић Тоза” Елемир - Тараш. 

Као лидер у друштвеној одговорности у Србији, компанија НИС под слоганом "Будућност на делу“ годинама улаже значајна средства у подршку деци и младима, унапређује инфраструктуру образовних институција, подстиче популаризацију науке, културе и уметности и доприноси побољшању услова за рад у здравственим и установама социјалне заштите. "Заједници заједно” је програм НИС-овог друштвено одговорног пословања који компанија спроводи пуних 12 година у партнерству са градовима и општинама у Србији. До сада је кроз програм подршке локалним заједницама уложено 1,2 милијарде динара и подржано 950 пројеката од значаја за развој шире друштвене заједнице.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5763/nis.jpg