"За наша лица драга спремили смо мапу блага" - промотивна активност Града Зрењанина и партнера на пројекту

Пројекат "Инклузивно предшколско васпитање и образовање – С' осмехом у вртић" је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Реализује га Град Зрењанин с партнерима, уз подршку Светске банке. Партнери на пројекту су Предшколска установа, Центар за социјални рад, Црвени крст, Дом здравља "Др Бошко Вребалов", Општа болница "Др Ђорђе Јоановић" и Удружење "Останимо будни". Пројекат има за циљ унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, а нарочито за децу из осетљивих група. 
 
 

У настојању да се реализују циљеви пројекта, Град Зрењанин је са Предшколском установом и Црвеним крстом, реализовао промотивну активност под називом “За наша лица драга спремили смо мапу блага! ", на којој су  родитељи информисани о пројекту, као и о значају раног развоја деце и укључивања у систем предшколског васпитања и образовања.  Активност је реализована у Градској башти. Било је присутно 12 деце јасленог узраста у пратњи родитеља.
 
 

 Деца су имала прилику да, заједно са медицинским сестрама васпитачима, васпитачима и својим родитељима,  истражују, уз помоћ мапе која их је усмеравала на предстојеће задатке : „Оптрчи круг око фонтане“, „Отисни прст“, „Нацртај нешто из парка“, „Набаци обруч на сталак“, „Вијугаво трчање“,  „Убери три листа и донеси до циља“....  За свако дете које је стигло до циља било је припремљено „скривено благо“ .  
     

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5749/Promotivna_aktivnost_31-08-2020_0.jpg