Градоначелник на отварању другог ЛИДЛ-а у Зрењанину: нов уређен простор на Багљашу, боља трговинска понуда и још један показатељ економских кретања

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, присуствовао је данас, у насељу “Багљаш”, отварању другог малопродајног објекта трговинског ланца “Лидл” у нашем граду. И ово отварање, као што је то био случај и пре две године, изазвало је велико интересовавање наших суграђана и пред улазом је формиран ред. 
 
“Лидл” је данас отворио и продавницу у Зајечару, чиме је број објеката у Србији повећан на 43. У нашој земљи присутан је од октобра 2018. године. Компанија “Лидл” део је немачке “Шварц групе” (Schwarz Gruppe), једног од водећих прехрамбених трговинских ланаца у Европи. Послује у 32 земље широм света и броји више од 287.000 запослених. 
 
 
 
 
Градоначелник Салапура рекао је да је Зрењанин ушао међу пет градова у Републици Србији у којима та компанија има више од једног малопродајног објекта (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Зрењанин) и да је то податак који доста говори.
- Када таква компанија процени да треба да шири мрежу и отвара нове објекте у некој средини, то је сигнал да је тај град добро место за инвестирање и пословање, и да има развојну перспективу. У последњих месец дана пословање у Зрењанину проширио је и трговински ланац “Универекспорт”, а у град је стигао и нови ланац, “Аман”, што су све показатељи позитивних економских кретања и повољне климе за инвестирање и ширење пословних капацитета - истакао је Салапура. 
 
 
 

Осврнуо се и на локацију новог објекта, на Булевару Вељка Влаховића 64.
- Отварање “Лидл”-а доноси нови квалитет живота у највећем зрењанинском насељу, нов уређен простор и модеран трговински објекат који чини јединствену спону између стамбеног и пословног дела “Багљаша”. Овде је отворено и 40 нових радних места за наше суграђане и мени само остаје да “Лидл”-у пожелим да и даље успешно послује у Зрењанину, доприноси разноврсној трговинској понуди и настави са ширењем капацитета у овој средини. Град Зрењанин и све градске службе, као и до сада, биће на услузи и овом и свим другим инвеститорима, у свакој фази реализације нових инвестиција - поручио је градоначелник Зрењанина. 
 
- Драго нам је што ћемо и потрошачима у овом делу Зрењанина, у насељу “Багљаш”, моћи да понудимо производе са најбољим односом цене и квалитета. Отварањем још једног дисконта, желимо да се захвалимо грађанима Зрењанина, што су нам указали поверење и рекли “ДА” “Лидловим” производима у недавном независном истраживању агенције ИПСОС - истакла је Јасмина Шрндић из корпоративних комуникација у компанији “Лидл Србија”.
 
 
 
Из компаније је саопштено да је, поводом отварања друге продавнице у Зрењанину, a у знак подршке мамама и бебама, “Лидл Србија” припремила посебно изненађење за бебе у Зрењанину - “Бебину чаробну кутију“. Све маме из Зрењанина, чије се бебе роде недељу дана од дана отварања “Лидла”, од 1. до 7. октобра, у породилишту Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ Зрењанин, добиће кутију висококвалитетних производа за негу коже “Лидл” брендова “Cien”, “Lupilu” и “Siempre”.  “Лидл Србија” ову акцију реализује у сарадњи са компанијом “Apello”, а у оквиру пројекта „Таши-таши“.
 
Радно време објекта на Багљашу биће од 08-22 часа, сваког дана. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5769/Otvaranje_Lidl_2_0.jpg