Захваљујући донацији породице Галеб из Америке, деца из Клека добила савремено опремљено игралиште

У Клеку је данас свечано отворено дечије игралиште - дар породице Галеб из Америке, а догађају је присуствовао и председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић, заједно са свима који су на било који начин томе дали свој допринос. 
 
Игралиште је савремено опремљено, задовољава највише стандарде безбедности, уз поседовање видео-надзор,а а у њега је уложено 28.000 евра.
 
 
 
 
По речима рођака Милорада Матијашевића, породица Слободана Галеба је у својевремено изразила жељу да да одређену помоћ месту и на неки начин помогне првенствено младим људима и деци и о томе разоварала са представницима месне заједнице.
- Пожелели су да учине нешто, првенствено за децу и у тим размишљањима и разговорима дошли смо до закључка да је најпотребније лепо дечије игралиште, један кутак за њихову игру и разоноду. Трагом тога, управо смо и дошли до реализације те замисли. Слободан Галеб, наш ујак који живи у Калифорнији је донатор овог игралишта, с намером да то буде мали допринос Клеку, месту у које је он дошао својевремено, као колониста, 1946. године, а одакле је касније отишао у Америку и где сада живи. Овде је још чланова породице Галеб и надамо се да ће будуће време показати да је ово једна права инвестиција и да ће то постаћи младе људе да остају овде, да ће њихова деца имати квалитетан садржај и живот у овом месту, а надамо се и да ће наталитет у Клеку порасти и верујемо да је инвестиција сврсисходна и на радост деце Клека и свих Клечана - рекао је он и указао да ће породица Галеб и убудуће подржавати све акције које доносе добробит становницима Клека.
 
Матијашевић се захвалио се представницима месне заједнице, Милану Телебаку из фирме “Еcо - Prо” из Гајдобре која је реализовала пројекат и изразио уверење да ће и остали људи бити подстакнути овим примером породице Галеб учинити да Клек сваким даном постаје лепше место за живот. 
 
 

На овој вредној донацији, у име мештана и Месне заједнице “Клек”, захвалио се председник Савета Горан Марковић.
- Некада су овакви примери раније су били уобичајени и често виђени, међутим, у последње време их је мало и у томе се још више види величина и доброта ове породице који су оставили нама на управљање ово игралиште. Надам се да ће то наша деца користити на најбољи могући начин, овде је школа, радници школе који ће верујем о игралишту водити рачуна. Ми као месна заједница помогли смо максимално колико смо могли, преостало је још посла око игралишта како би оно изгледало још лепше - рекао је Марковић.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5773/Igraliste_u_Kleku_0.jpg