Еколошка акција “Зелена Србија” сутра у Зрењанину - градоначелник указује на значај озелењавања и подсећа на претходне активности

У светлу сутрашње еколошке акције и кампање “Зелена Србија”, којој ће у Зрењанину, између осталих, присуствовати и амбасадори Републике Кореје и Аустралије, градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсећа да је овог пролећа Град Зрењанин организовао, подржао или учествовао у бројним акцијама које имају за циљ пораст процента зелених површина, броја засађених стабала и повећање еколошке свести грађана. 
 
- Еколошком кампањом “Зелена Србија”, коју је подржао и Град Зрењанин као један од десет градова у земљи, настављају се наше активности када је у питању садња дрвећа у градским парковима, зеленим површинама у месним заједницама, улицама у којима се формирају нови дрвореди, на санираним дивљим депонијама. Уз чак двадесет хиљада садница, набављених у протекле две године, овог пролећа реализовали смо акције “Засади дрво”, “Посади свој хлад”, озелењавање нове зелене површине у сарадњи са КУД “Пионир”, садњу дрвореда са представницима компаније “Линглонг”, добили смо значајна средства за уређење парка на Путникову, наше комунално предузеће “Чистоћа и зеленило” оплеменило је више јавних градских површина и сигурно је да ћемо наставити да обнављамо наше паркове и улице у којима недостају саднице - рекао је градоначелник. 
 
 
Градоначелник посебно истиче интересовање младих за акције озелењавања и сматра да се на такав начин најбоље утиче и на еколошку свест суграђана, да саднице адекватно одржавају и брину о њима.
- Само континуираним деловањем можемо променити слику Војводине и њених градова, као најмање пошумљених средина у ширим размерама. Мислим да смо на добром путу и подржаваћемо и даље све сличне иницијативе, било да долазе од стране еколошких покрета, друштвено-одговорних компанија или грађана - поручује градоначелник Зрењанина, најављујући сутрашњу акцију. 
 
Друштвено-одговорну кампању “Зелена Србија” реализује Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, у сарадњи са градовима и општинама у Србији и дипломатским представништвима - амбасадама у Београду. У актуелној акцији, којој се прикључио и Град Зрењанин, организује се садња дрвећа у парковима или дрворедима у 10 градова Србије, уз учешће 10 амбасада. 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5970/Sadnice_LingLong_00.jpg