Имунизација грађана без претходног заказивања од сутра и у Старој специјалистичкој поликлиници, наставља се и у хали “Медисон”

Имунизација грађана без претходног заказивања биће организована сутра (10. маја), и у објекту Старе специјалистичке поликлинике, у периоду од 14 до 20 часова.
 
Грађани који желе да се вакцинишу не морају бити пријављени путем портала еУправа и морају имати држављанство Републике Србије, а на располагању ће им бити вакцине произвођача “Синофарм“ и “Фајзер“.
 
Такође, имунизација грађана без претходног заказивања наставља се сутра и у хали “Медисон”, у временском периоду од 9 до 19 часова, а на располагању од вакцина биће “Синофарм“, “Фајзер“ и “Спутњик“.
 
Редовна вакцинација грађана који већ имају заказане термине одвијаће се по устаљеном редоследу и динамици.
 
 
Овим поводом, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, позвао је суграђане који то до сада нису учинили, да се вакцинишу, сачувају себе и друге од заразе, јер је вакцинација једини сигуран начин да се у потпуности савлада коронавирус.
- Зрењанинци сада имају могућност да одаберу и место и врсту вакцине, којом се могу вакцинисати без претходне најаве. Добар одзив имали смо и у нашим ободним насељима, Книћанину, Фаркаждину и Ченти. Према јучерашњим подацима нашег Дома здравља, укупан број до сада датих доза вакцина на територији града Зрењанина премашио је 56 хиљада. Све то је допринело да опада и број лица позитивних на коронавирус и надам се да ћемо сви заједно, уз још већи обухват вакцинације и даље придржавање епидемиолошких мера, савладати пандемију и вратити се у нормалне токове живота и рада - истакао је градоначелник. 
 
 
У Зрењанину је, закључно с јучерашњим даном (8. мај), једну или обе дозе вакцине примило 56.613 наших суграђана. Дому здравља “Др Бошко Вребалов” испоручено је више од 60 хиљада доза вакцина сва четири произвођача. Највише наших суграђана добило је “Синофарм” вакцину, која је дата у 35.164 дозе, вакцину произвођача “Фајзер” примило је 11.849 грађана, вакцина “Спутњик” дата је у 7.180 доза, а вакцина “Астра Зенека” у 2.420 доза. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6011/Vakcinacija_Medison_0.jpg