Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић у Зрењанину - да кроз различите пројекте и у сарадњи са партнерима у што већем обиму дигитализујемо систем

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас, заједно са градоначелником Симом Салапуром и његовим сарадницима, кабинет у Економско-трговинској школи „Јован Трајковић” у нашем граду.

 

 

У тој школи Еуробанк је опремила кабинет са 30 нових рачунара, чија је вредност више од 1,1 милиона динара. Донација је реализована у оквиру самосталног пројекта Банке „Школа као нацртана за Вас”, а средства су прикупљена хуманитарном Мастерцард кредитном картицом „Еуробанк Велико срце”. Нови рачунари ће бити од великог значаја ученицима ове средње школе у Зрењанину, јер су им неопходни за обуку у виртуелним предузећима, као и финансијско-рачуноводствену обуку, канцеларијско пословање, правне послове и електронско пословање.

- Обезбеђивање квалитетних услова за рад и учење један је од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Због тога настојимо да кроз различите пројекте и у сарадњи са партнерима у што већем обиму дигитализујемо систем, али и да побољшамо процес и услове учења у нашим школама.  Захвални смо Еуробанци на подршци коју пружа економским школама широм Србије, а нови рачунари, које је данас добила и ова школа у Зрењанину помоћи ће ученицима и наставницима у стицању потребних знања и вештина“, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић. 

 

 

Поред тога што је и током пандемије коронавируса наставила да улаже у побољшање квалитета стручног образовања будућих банкарских службеника Еуробанк је од ове године увела и једну новину: у сарадњи са издавачком кућом „Лагуна”, биће обезбеђен попуст за средњошколце за куповину књига и гифт програма у књижарама Лагуна и Делфи  у градовима у којима Банка реализује донацију.
- Наставак реализације пројекта ’Школа као нацртана за Вас’ веома је значајан за Еуробанку. Током пандемије коронавируса нисмо одустали од подршке образовном систему, већ смо и реализовали нове донације у економским школама широм Србије. Заједничким снагама, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у сарадњи са клијентима, корисницима хуманитарне Мастерцард кредитне картице наставили смо са мисијом да побољшамо квалитет образовања у нашој земљи - изјавила је Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк.

 

 

Поздрављајући присутне градоначелник Салапура је захвалио на донацији и истакао да jе она значајна са више аспеката.
- Као што смо чули, унапредиће рад у овој школи и створити виши ниво, а постоји и други аспекат , а то је да ће неко од ових ученика који ће похађати наставу на овим рачунарима бити и будући наши радници. Ова донација се итекако надовезује на оно што је локална самоуправа учинила за ову школу у овој школској години, ми смо са износом 1,4 милиона динара реновирали неколико учионица, ходник и кабинет, а наравно, веома је битна подршка коју пружа Министарство просвете и покрајинска Влада када су у питању основне и средње школе на територији града Зрењанина. Подсетићу вас да је јуче пет школа потписало уговоре са Порајинским секретаријатом за образовање, у износу од 11,5 милиона динара за инвестиционо одржавање објеката, а у неким пројектима је учествовала и локална сампоуправа. Хвала и Еуробанци и министарству, верујем да ће се сваки динар уложен у ову акцију исплатити - рекао је градоначелник.

 


  
Драгослава Голушин, директор Економско-трговинске школе „Јован Трајковић”  изразила је задовољство што могу да сарађују са друштвено одговорним компанијама, које цене и поштују образовне институције и које су спремне да уложе средства у образовање. 
- На тај начин нам дају шансу да будемо још успешнији и стручнији у обезбеђивању квалитета наставе. Посвећени смо томе да наши ученици кроз садржаје које организујемо у овом кабинету постану одговорни, дисциплиновани људи са лидерским способностима који ће допринети развоју своје заједнице и друштва у целини - нагласила је она.За три године, колико се спроводи пројекат „Школа као нацртана за Вас”, Еуробанк је модернизовала шест рачунарских кабинета у пет градова Србије, издвојивши више од 5,9 милиона динара и обезбедивши преко 120 рачунара, интерактивне табле, школски намештај и другу опрему.

 


Након посете школи градоначелник је са својим сарадницима организовао у свом кабинету пријем за министра Ружића. 


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6024/ruzic_00.jpg