Сарадњoм институција у нашем граду обавезан преглед деце за полазак у школу доступнији и практичнији

Пројекат "Инклузивно предшколско васпитање и образовање – С' осмехом у вртић" реализује Град Зрењанин са партнерима, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Светске банке. 

 

 

Партнери на пројекту су Предшколска установа, Центар за социјални рад града Зрењанина, Црвени крст, Дом здравља "Др Бошко Вребалов", Општа болница "Др Ђорђе Јоановић" и Удружење "Останимо будни". 

Пројекат има за циљ унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, а нарочито за децу из осетљивих група. 

 

 

У оквиру четвртог циља пројекта, Јачање капацитета институција и организација у ЈЛСУ за пружање услуга деци и породицама из осетљивих друштвених група, у Дому здравља "Др Бошко Вребалов" је адаптиран и опремљен простор за реализацију прегледа деце код физијатра узраста 5,5 до 6,5 година из града Зрењанина као и из свих насељених места, а у склопу редовног прегледа деце за полазак у први разред основне школе. 

 

 

 

Сарадња институција у нашем граду Предшколске установе, Дома здравља "Др Бошко Вребалов" и Специјалне болнице за рехабилитацију "Русанда" из Меленаца, пружила је могућност родитељима и деци да један од обавезних прегледа деце за полазак у школу буде доступнији и практичнији. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6023/Dispanzer00.jpg