Састанак градоначелника с члановима Кризног штаба: позив за вакцинацију средњошколаца и студената, вакцинација у још шест насељених места

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас састанак с члановима Кризног штаба Града Зрењанина - присуствовали су челници здравствених установа, др Здравко Ждрале, др Предраг Рудан, др Игор Китареску и др Зорица Ћулибрк, координаторка за процес масовне имунизације др Гордана Ђурић и председник Актива директора средњих школа Милан Радаковић - на ком се разговарало о актуелној ситуацији у вези са масовном имунизацијом и предвиђеним активностима и распоредом у наредном периоду. 
 
Предочени су подаци који указују на смиривање епидемије изазване коронавирусом, али цифре још увек не дозвољавају било какво опуштање и епидемиолошке мере и даље остају на снази, уз позив суграђанима за вакцинацију, као једини начин да се епидемија заустави. Јуче је у Зрењанину регистровано 338 активних случајева заразе, а од укупно 175 тестираних грађана позитивних случајева на Ковид-19 било је 16. 
 
Како је и претходно најављено, у току ове недеље наставља се вакцинација становника насељених места на територији Града Зрењанина, па ће тако медицинске екипе Дома здравља “Др Бошко Вребалов” сутра (20. мај) боравити у Михајлову и Јанковом Мосту, у петак (21. мај) у Белом Блату и Лукићеву и у суботу, 22. маја, у Меленцима, Перлезу и месној заједници “Мужља”. 
 
 
 
Градоначелник је рекао да је, захваљујући Влади Републике Србије, обезбеђено довољно доза вакцина од више произвођача, те да грађани Зрењанина имају и могућност избора, могу да се вакцинишу и без претходне пријаве, а имунизацијом су обухваћени и мештани у већини сеоских насеља на градској територији. Једна од тема била је и имунизација младих суграђана.
- Размишљамо и о томе смо разговарали на састанку, да кренемо с имунизацијом пунолетних средњошколаца и студената, који ће моћи да се вакцинишу у сарадњи са својим школама и факултетом, где ће добити потребне информације и где ће се вакцинација и обављати, када будемо све организационо заокружили - истакао је градоначелник након данашњег састанка.
 
Закључно с јучерашњим даном, укупно је на територији коју покрива зрењанински Дом здравља дато 63.197 доза вакцина - 36.205 примо доза и 26.992 ревакцина. Од тога је највише дато доза произвођача “Синофарм” - 37.966, “Фајзер” вакцина дата је у 13.876 доза, “Спутњик” у 8.935 доза и “Астра Зенека” у 2.420 доза.      

Графички приказ - БРОЈ ДАТИХ ВАКЦИНА (УКУПНО) И АКТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА У ПЕРИОДУ 5-18- МАЈ 2021.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6032/Sastanak_Krizni_stab_19-05-2021_0.jpg