Секретар Сакалаш уручио уговоре за инвестиције у области образовања - зрењанинским школама 11,5 милиона динара

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Жолт Сакалаш и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић уручили су данас, у просторијама Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“, уговоре о додељеним средствима по конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката образовно-васпитних установа.

 


Вредност овогодишњег конкурса износи 91 милион динара, а средства су додељена за 62 установе с територије АП Војводине.

 

 


Сакалаш је рекао да се на конкурс одазвао велики број школа са захтевима који су били много већи од планираног износа и да су зато дати приоритети.
- То се превасходно односило на круцијалне ствари, као што су мокри чворови у школама, санација кровова, али и енергетска ефикасност зграда која је такође битна за цео наставни процес. Данас смо на четвртом месту где потписујемо уговоре, започели смо у Пачиру, после тога у Новом Саду и Сремској Митровици, а данас смо у Зрењанину. Изузетно нам је драго што су школе заинтересоване и што желе да унапреде своје услове рада, а ми смо ту да им помогнемо - рекао је он.

 

 


Свечаном потписивању присуствовао је и градоначелник Симо Салапура, са својим сарадницима, који је рекао да је за Град Зрењанин као образовни центар овог дела Војводине са мрежом од 40 основних и средњих школа веома битна и значајна сарадња која је остварена са покрајинским и републичким институцијама. 

 


- Захваљујем се зрењанинским школама које су биле активне и које су на овом конкурсу добиле износ од 11,5 милиона за унапређење општих услова функционисања у школама, захвалност и Покрајинском секретаријату, а наравно и подсећање да је Град Зрењанин ове године кренуо у циклус обнављања и реновирања. Тако смо у школи “Јован Јовановић Змај” заменили целокупну столарију у износу од преко 5 милиона динара, али смо и за Техничку школу набавили возило које им је неопходно као наставно средство. Уложили смо новац и у нашу Економско - трговинску школу за обнаваљање три учионице, ходника и кабинета, а овде у школи “Никола Тесла” заједно са Покрајином, заједничким средствима ћемо решавати проблеме који се тичу фасаде, односно уређења школе - рекао је градоначелник Салапура.

 

 

Директорка школе “Никола Тесла” Марија Серво указала је на важност данашњег потписивања уговора са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице.
- Захваљујући томе кренућемо у сређивање фасаде. Зрењанинци знају да већ пет година у нашој школи не можемо да користимо главни улаз и самим сређивањем фасаде неће се само лепше изгедати школа него ће то битно утицати и на квалитет боравка свих у школи - рекла је директорка школе, коју похађа 814 ученика, и навела да добијена средства износе нешто више од 3,1 милион динара, да ће Град Зрењанин бити суфинансијер и да се процењује да ће та, прва фаза радова, износити око 7,5 до 8 милиона динара.
- За средства која ће бити потребна за наредне фазе радова конкурисаћемо у наредном периоду, а нама је за сада битно да кренемо са овом првом фазом радова. Напоменула бих да је зграда школе под заштитом државе - рекла је још директорка  

 

   

 

ОШ "СЕРВО МИХАЉ"

финансирање  текућег одржавања објекта спортске сале

860,000.00

ОШ "СОЊА МАРИНКОВИЋ"

финансирање инвестиционог одржавања 2. фаза - замена прозора

1,800,000.00

ОШ "СЛАВКО РОДИЋ"

финансирање текућег одржавања  санитарних чворова

2,990,000.00

 

СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

финансирање адаптације дела школске зграде -2 учионице сe адаптирају у санитарни чвор

2,928,000.00

ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА И ГРАЂЕВИНСКА ШКОЛА "НИКОЛА ТЕСЛА"

финансирање  текућег одржавања - спровођење мера техничке заштите на фасади дела зграде школе - 1. фаза

3,119,000.00

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6020/Sekretar_Sakalas_00.jpg