Одржана осма седница Градског већа - усвојен Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Зрењанина за 2021. годину

Седница Градског већа, осма по реду, којом је председавао градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржана је данас у Великој сали Градске куће.
Поред утврђивања Предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Зрењанина за 2021. годину на дневном реду било је још 25 тачака које су се углавном односиле на усвајање предлога закључака о давању сагласности на измене и допуне програма пословања и плана рада јавних предузећа и установа културе. 

 

 

Ђина Бесу, известилац по тачки која се односила на измене и допуне Одлуке о буџету града казала је да су разлози за усвајање овог предлога вишеструки.
- Овом изменом одлуке планирани су укупни приходи и примања буџета у износу од 6.449.987.049 динара, у односу на првобитно донету одлуку то значи повећање од 45,6 одсто - рекла је између осталог Ђина Бесу.

 

 

Градоначелник Салапура је рекао да ће се пред одборницима ускоро наћи и Нацрт одлуке о ребалансу буџета.
- Оно што радује јесте да рачуница у градској каси сада показује да су укупно планирана средства ребалансом 6,4 милијарде што је знатно повећање кроз различите ставке. У ребаланс је уграђен и инвестициони кредит у износу од 491 милион који смо добили, као и 448 милиона од Владе републике Србије за инфарструктурно опремање наше зобне “Југоисток” што и даље показује да Зрењанин јесте важан град у агенди привредног развоја наше државе. Такође, у ребаланс су уграђена и средства од виших нивоа власти када су у питању велики капитални инфраструктурни објекти попут санације и адаптације нашег градског стадиона, пошумљавања које ћемо реализовати на јесен, као и реконструкције водоводне мреже у насељу “Руже Шулман” - рекао је он.

 

 

Указао је да радује и чињеница да су у односу на данас и период од пре годину дана приходи већи за скоро 500 милиона динара што показује да локална макроекономска кретања и привреда у Зрењанину ради, да је активна и да расте, а да то показује и кроз износ који је увећан у износу пореза на зараде.То увећање је за 250 милиона динара. 
- Остале тачке дневног реда тицале су се извештаја о раду наших јавних предузећа и установа, имали смо неколико питања за наша предузећа и установе, да мало образложе њихове финансијске планове и извештаје о раду,. Верујемо да треба да утичемо на њих да ниво и квалитет својих услуга подигну на виши ниво јер грађани Зрењанина то заслужују - рекао је још градоначелник Зрењанина Симо Салапура. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6148/vece_avgust_00.jpg