Оперативни састанак представника свих страна: проблем усклађивања укрштања обилазнице око града и трасе далековода пред коначним решењем  

На локацији будуће кружне раскрснице на траси обилазног пута око града у Првомајској улици јуче су се окупили представници свих релевантних страна, с циљем оперативног договора око радова на усклађивању укрштања обилазнице и трасе високонапонског далековода и коначном завршетку саобраћајнице између Михајловачког и Темишварског пута.
 
Посао на усклађивању трасе далековода на његовом укрштању с обилазницом поверен је предузећу “Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада, инвеститор је компанија “Електромреже Србије” АД, а радове финансира Град Зрењанин, у чије су име састанку на терену присуствовали заменик градоначелника Саша Сантовац и представници Одељења за привреду и  Одељења за имовинско - правне послове и управљање имовином Градске управе.  
 
 
 
 
На основу припремљене и презентоване техничке документације, која је јуче предочена, неће се изводити дислоцирање далековода који ометају завршетак радова, већ ће на по једном далеководу од 110 kWи 220 kW бити изведени радови на изградњи новог стуба на месту постојећег, док ће на једном далеководу од 110 kW бити изведени радови на адаптацији на траси између три стуба, чиме ће бити испуњени услови којима се регулише ова материја. Истовремено са радовима које ће изводити “Енерготехника Јужна Бачка” кренуће и преостали радови на изградњи кружне расксрнице и спајању довршених сегмената пута, у дужини од 400 метара, које изводи ЈП “Путеви Србије”. Оно што је такође битно, исходоване су све неопходне дозволе и сагласности и обезбеђена средства за радове.
 
 
 
С обзиром да се део неопходне опреме за наведене радове набавља из иностранства, почетак радова очекује се у најскорије време, одмах по приспећу опреме и материјала. Учесници данашњег састанка сагласили су се да ће уложити максималне напоре и оперативност да се целокупан посао приведе крају и овај део обилазнице пусти у саобраћај. Његовим стављањем у функцију стећи ће се услови да се, практично, највећи део транзитног саобраћаја измести са градских улица.
 
У току су и активности на припреми пројекта завршне деонице обилазнице, између кружне раскрснице на Темишварском друму и индустријске зоне “Југоисток”. Урађена је експропријација и обезбеђени локацијски услови, за трасу дужине 3,7 километара, на којој је предвиђена градња кружне раскрснице на Лазаревачком друму, надвожњака преко железничке пруге Зрењанин-Панчево и пропуста преко Александровачког канала.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6200/Operativni_sastanak_dalekovod_0.jpg